Ραγκούσης στον Realfm 97,8: Το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν αποκλείει τη συνεργασία με τη ΝΔ όπως εμείς;

291

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου πως «η απόφαση αποχής από τις ψηφοφορίες είναι μια απολύτως θεσμική απόφαση γιατί προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, που απορρέει από το Σύνταγμα».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης αύριο το πρωί, δώσει στη δημοσιότητα τους δήθεν, λέμε εμείς, λόγους εθνικής ασφάλειας που έκανε τις παρακολουθήσεις τότε εμείς θα επιστρέψουμε» συμπλήρωσε.

«Στη δικαιοσύνη βρίσκεται πράγματι, το σκέλος της αναζήτησης των ποινικών ευθυνών όσων εμπλέκονται στις παρακολουθήσεις. Εμείς μιλούμε για τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχουν προκύψει για αυτό το θέμα» επεσήμανε. «Αυτό που λέει ο κ. Κουτσούμπας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΥΠ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε το ΚΚΕ, δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.

«Το χθεσινό ήταν πάλι μια επίθεση που έγινε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και όχι από εμάς. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε το παραμικρό, ούτε ο κ. Ανδρουλάκης, απλώς εκδόθηκε μια απόφαση από το γραφείο Τύπου. Άρα ήταν μια ακόμη επίθεση που ήρθε προς εμάς από το ΠΑΣΟΚ. Το πολιτικό ερώτημα που υπάρχει, βαραίνει κυρίως τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ γιατί εμείς έχουμε πει καθαρά ότι αποκλείουμε κάθε πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Η ΝΔ έχει πει το ίδιο και έχει προσθέσει ότι θα μπορούσε με το ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ αυτό που κάνει στην πραγματικότητα μέσα από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη είναι να λέει ότι πάμε για σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή. Γεννάται το ερώτημα γιατί δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, όπως καθαρά το κάνουμε εμείς» περιέγραψε.

«Η κ. Τσαπανίδου δεν το είπε αυτό για να προσβάλλει τον κ. Ανδρουλάκη ούτε για να τον εμφανίσει ως εκβιαζόμενο, αλλά για να πλήξει τον κ. Μητσοτάκη, που όχι μόνο έκανε την παράνομη παρακολούθηση μέσω ΕΥΠ στον κ. Ανδρουλάκη αλλά και δεν γνωστοποίησε ποτέ τον δήθεν λόγο εθνικής ασφάλειας» σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:



Πηγή