Ηχηρές «μετεγγραφές» της ΝΔ από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ – Πώς το Μαξίμου ρίχνει γέφυρες με το κέντρο

380

Επιτυχημένη «συστράτευση» από τη Νέα Δημοκρατία, με στόχο διακεκριμένα πολιτικά στελέχη του κέντρου και συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ

Έμπρακτη «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, δίνουν προσωπικότητες από τον χώρο του κέντρου, δείχνοντας ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων δεν ήταν ικανή ώστε να ανακόψει το ισχυρό ρεύμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις επιλογές που έγιναν στην διακυβέρνηση κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια που δημιουργήθηκαν μεγάλες δυσκολίες -κυρίως- λόγω εξογενών παραγόντων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο 24ωρο προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία, τρία πρόσωπα «μεταγραφές» από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τον δικηγόρο Σπύρο Καρανικόλα να κάνει το πρώτο βήμα και με τα σενάρια να κάνουν λόγο για μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από αυτή την εξέλιξη, που δείχνει την αντιστροφή του κλίματος, αποφάσισε να εντάξει στα γαλάζια ψηφοδέλτια άλλα δυο διακεκριμένα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Ένα από αυτά είναι η διεθνολόγος Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία έγινε γνωστή μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως αντιπεριφερειάρχης του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και ως τομεάρχης της Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Η κυρία Φτακλάκη όπως έγινε γνωστό αναμένεται να διεκδικήσει μια θέση στη Βουλής τος ερχόμενες εκλογές στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα και ο Απόστολος Σπυρόπουλος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα συντονιστής των τομέων πολιτικής του κόμματος και πλέον εντάσσεται στην Αρκαδία και στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν ανακοινωθούν τα νέα ονόματα που εισέρχονται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, υπήρχαν αρκετοί ψίθυροι στα πολιτικά «πηγαδάκια» στα οποία αναφερόταν έντονα ειδικότερα το όνομα της Ελευθερίας Φτακλάκη την οποία «διεκδικούσε» και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορές από την Πειραιώς πάντως κάνουν λόγο για μια επιτυχημένη «συστράτευση» στους στόχους του πρωθυπουργού για μια σύγχρονη χώρα και διακυβέρνηση με έμφαση την ανάπτυξη.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο η τακτική του Μαξίμου για επιστράτευση προσώπων από το κέντρο είναι τόσο αυτή της «πίεσης» όσο και της της κριτικήςπρος την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη δηλαδή, αλλά σε καμία περίπτωση το κόψιμο των διαύλων με τον κόσμο του, καθώς η υπόθεση των παρακολουθήσεων ιδίως αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ύψωσε τοίχους ανάμεσα στις δυο πολιτικές παρατάξεις.


Πηγή