Ο Ηλίας Μαρκόπουλος εγκατέλειψε το κόμμα «Εθνική Δημιουργία»

295

Στην ιστοσελίδα meaculpa, που πρόσκειται στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αναφέρεται η αποχώρηση του Ηλία Μαρκόπουλου από το κόμμα «Νέα Ελλάδα»

Ακολουθεί το κείμενο του mea culpa:

«Όσο κι αν τους βοηθούν τα συστημικά μέσα του Μαξίμου, φυλλορροούν καθημερινά. Σήμερα είχαν πίτα. Δεν φτάνει όμως που δεν ήταν και τόσο… πίτα η εκδήλωση, αλλά και δια της ηχηρής απουσίας του εγκατέλειψε απόψε το κόμμα των «Φαηλοτζήμερων» και ο Ηλίας Μαρκόπουλος με τη Νέα Ελλάδα (συστατικό κόμμα της ΕΔ) ομού μετά δεκάδων υποψηφίων, που πρόσκεινται σε αυτόν.

Αηδιασμένος, όπως ακούγεται, ο αξιοπρεπής πολιτικός δεν άντεξε άλλο. Πρώτα του είπαν ότι θα ήταν πρώτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και το πήραν πίσω για να βάλουν έναν πρώην γραμματέα της ΝΔ (το ρεπορτάζ έρχεται…). Μετά αθέτησαν την υπόσχεση ότι το κόμμα του θα αναφερόταν στο έμβλημα και στα ψηφοδέλτια. Κατόπιν, ενώ είχε συμφωνήσει να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στην Α Αθήνας, κατέβασαν εκεί απροειδοποίητα (και επειδή το Μαξίμου φοβάται τον Μπογδάνο, λένε οι κακές γλώσσες) τον Κρανιδιώτη.

Ε, είδε και απόειδε ο πολύπειρος Ηλίας Μαρκόπουλος, σεβάστηκε την πολιτική διαδρομή, τα πτυχία του και το συγγραφικό του έργο και με τη σημερινή του απουσία από την πίτα του κόμματος έριξε «πόρτα», όπως και δεκάδες άλλα στελέχη και αξιωματούχοι της ΕΔ τους τελευταίους μήνες, στο «αλαζονικό και απρεπές» δίδυμο, όπως φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες. Χειρότερα ακόμα, ο Μαρκόπουλος φαίνεται να είναι μπαρούτι, διότι αισθάνεται εξαπατημένος, τόσο ο ίδιος, όσο και τα στελέχη της Νέας Ελλάδας.

«Ούτε μπέσα έχουν, ούτε πραγματική αντιπολίτευση στη ΝΔ είναι διατεθειμένοι να κάνουν», αναφέρουν κύκλοι του πολιτικού του γραφείου. «Εξυπηρετούν μονάχα προσωπικές τους ατζέντες», καταλήγουν.

Ερώτημα παραμένει το μέλλον του Μαρκόπουλου και της Νέας Ελλάδας. Θα ακολουθήσει την πλειονότητα των αυτομολούντων από την ΕΔ προς την ΠΑΤΡΙΔΑ των Μπογδάνου-Λατινοπούλου; Θα κατέβει στις εκλογές αυτόνομα ως Νέα Ελλάδα; Θα πρωταγωνιστήσει σε κάποια προσπάθεια συνένωσης της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς; Ίδωμεν».

Πηγή: meaculpa.gr