Γιώργος Κύρτσος: Το δημοσίευμα για αίτημα άρσης της ασυλίας του και η απάντηση του ευρωβουλευτή

291

Αίτημα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου έστειλε πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το αίτημα έχει ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2023, απευθύνεται στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποβλήθηκε με βάση αναφορά του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το αίτημα υποβλήθηκε για να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με την υπόθεση να αφορά χρέη ύψους 459.918,18 ευρώ προς το Δημόσιο, που προέρχονται από την εκδοτική επιχείρηση Free Sunday, την οποία ίδρυσε και διηύθυνε ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ στην συνέχεια την ανέλαβε ο γιος του Χρήστος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Η απάντηση Κύρτσου

Με δύο αναρτήσεις του ο κ. Κύρτσος απαντά στο δημοσίευμα: Η πρώτη ανάρτηση αναφέρει: «Δεν βάζει μυαλό ο Μητσοτάκης. Έβαλε Δημητριάδη, καναλάρχες να με… φιμώσουν. Με έκανε διάσημο δια της εξαφάνισης. Μετά πήγε να με λασπώσει. Έγινε ευρώ-ρόμπα. Ύστερα πήγε να με ελέγξει με κοριούς. Δεν είμαι Φλώρος, Χατζηδάκης. Τώρα το γυρνάει στα χρέη. Ευχαρίστως να τα συγκρίνουμε!»

 

Στην δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Κύρτσος γράφει: «Ούτε στα χρέη είμαστε ίδιοι. Η τράπεζα μου έδωσε εκδοτικό δάνειο έναντι ακινήτων ίσης αξίας, τα πήρε σε μισή τιμή και έτσι χρωστάω. 40% των αποδοχών μου πηγαίνουν σε ρυθμίσεις. Εκδοτικό δάνειο Μητσοτάκη; Χαριστική ρύθμιση. Οφειλές ΝΔ 400 εκατ.; Δεν πληρώνουν, δεν πληρώνουν…».

 

 

Πηγή