ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας επιλέγει τα «παράλληλα debate» με τον Μητσοτάκη

277

ΣΥΡΙΖΑ: Παρά την προ τετραετίας άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στις προσκλήσεις-προκλήσεις, προς την πλευρά του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή μιας εφ’ όλης της ύλης συζήτησης, ενώπιον των πολιτών, σε κάποιο τηλεοπτικό στούντιο.

Στην απόφαση να απαντάει ο ίδιος, άμεσα και επιθετικά σε όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έχει καταλήξει ο Αλέξης Τσίπρας, που με αυτό τον τρόπο σκοπεύει να δημιουργήσει μικρά, άτυπα «παράλληλα debate» με τον πρωθυπουργό, όσο ο τελευταίος αποφεύγει την κατά μέτωπο αντιπαράθεση.

Στις εκλογές του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε την τηλεμαχία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τότε πρωθυπουργό. Ήταν μια κίνηση που η Κουμουνδούρου την εξέλαβε ως ένα σαφές δείγμα «φόβου», από την πλευρά του αντιπάλου τους. Και αυτό, όπως, είπαν, διότι σε μια τέτοια αναμέτρηση θα φανεί η ξεκάθαρη υπεροχή του αρχηγού τους. «Όπως, δηλαδή, γίνεται και στη Βουλή», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Παρά την προ τετραετίας άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στις προσκλήσεις-προκλήσεις, προς την πλευρά του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή μιας εφ’ όλης της ύλης συζήτησης, ενώπιον των πολιτών, σε κάποιο τηλεοπτικό στούντιο.

Με δεδομένο, όμως, πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν διαφαίνεται -προς ώρας- στον ορίζοντα, ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να συμμετέχει σε άτυπες τηλεμαχίες, απαντώντας σε όσα υποστηρίζει και σε όσα του καταλογίζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να ερμηνευτεί και η τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να χάσει χρόνο, απάντησε στα όσα είπε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη.

Για το εφάπαξ επίδομα προς τους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις στις συντάξεις τους εξαιτίας της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς και στα άλλα ζητήματα της οικονομίας – και όχι μόνο.

Ωστόσο, φάνηκε ότι σε εκείνο που ήθελε να απαντήσει, ήταν το σενάριο περί σχηματισμού κυβέρνησης «ηττημένων», δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος, μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέκλεισε για ακόμα μια φορά ένα τέτοια ενδεχόμενο, τονίζοντας πως το μοναδικό σενάριο για μια βιώσιμη κυβέρνηση, θα είναι μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Δεν με αφορούν αυτά τα σενάρια. Πιστεύω σε κυβέρνηση συνεργασίας, που θα είναι κυβέρνηση νικητών. Ο κ. Μητσοτάκης το λέει αυτό γνωρίζοντας ότι στον δεύτερο και τον τρίτο δεν θα βγαίνουν τα κουκιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η τακτική αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και τις εκλογές, ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει και στην επίθεση, εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού.

Πηγή