Βορίδης στον Realfm 97,8: Σωστή η παρέμβαση εισαγγελέα για την ανάρτηση Πολάκη – Πρέπει να μπει ένα όριο

264

Σωστή θεωρεί την παρέμβαση του εισαγγελέα αναφορικά με την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι μέχρι στιγμής φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί ότι είναι ζητήματα διαδικασίας αυτά για τα οποία παραπέμπεται ο κ. Πολάκης στη Επιτροπή Δεοντολογίας. «Πρέπει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τι αφίσταται από τον κ Πολάκη. Στο γεγονός των προσώπων; Το οποίο είναι αισχρό, απαράδεκτο άθλιο. Η αφίσταται και σε αυτό που γέννησε την συγκεκριμένη ανάρτηση; Ότι δηλαδή είναι πολιτικώς υποκινούμενοι οι δικαστές που καταδικάσανε τον Νίκο Παπά; Ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι αυτοί που λένε ελεύθερα την γνώμη τους σε καθεστώς που προστατεύει την ελευθεροτυπία, αλλά είναι εγκάθετοι και θα πρέπει να τους ελέγχουμε, άμα δεν μας αρέσουν αυτά που λένε.»

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι ο εισαγγελέας θα ελέγξει πλέον αδικήματα που έχουν ενδεχομένως τελεστεί και από τον κ. Πολάκη, αλλά και από τους άλλους που έχουν γράψει κάτω από την ανάρτηση του κ. Πολάκη, με μεγάλη ένταση και οξύτητα.

«Μπορεί στον δημόσιο διάλογο να βγαίνει κάποιος και να λέει ότι μπράβο καλά κάνουν οι τρομοκράτες και να συνεχίσουμε το έργο τους και αυτό προστατεύεται από την ελευθερία του λόγου; Είναι αυτό παρότρυνση; Ορθά λοιπόν επενέβη ο εισαγγελέας γιατί πρέπει να βάλουμε ένα όριο. Ένα ζήτημα είναι η πολιτική διαφωνία, η προγραμματική διαφωνία, η ιδεολογική διαφωνία και άλλο ζήτημα είναι να λες πως όταν κάποιος λέει κάτι αντίθετο από εσένα πρέπει να πάθει κάτι κακό», είπε ο κ. Βορίδης.


 

Πηγή