Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους – Οι πρωτοβουλίες Τσίπρα

265

Nα κλιμακώσει ακόμα περισσότερο τις επιθέσεις του εναντίον της κυβέρνησης ετοιμάζεται από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα όσα τραγικά συνέβησαν στα Τέμπη, καθώς θεωρεί ότι το Μαξίμου επιχειρεί να κρύψει τις -όποιες- ευθύνες μπορεί να του αναλογούν, πίσω από το «ανθρώπινο λάθος».

Τις τελευταίες ημέρες, στην Κουμουνδούρου επικρατεί έντονη κινητικότητα. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και προγραμματίζει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των επόμενων ημερών, τις οποίες και θα υλοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρέμβαση στη Βουλή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει το θέμα στη Βουλή. Αυτό είναι αποφασισμένο. Το αν θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή αν θα καταθέσει επερώτηση, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Είναι, πάντως, δεδομένο ότι θα επιχειρήσει να φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο και να ζητήσει εξηγήσεις για τα όλα όσα έχουν συμβεί στον ΟΣΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Έτσι, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να επισκεφτεί κάποιες από οικογένειες των θυμάτων, για να συζητήσει μαζί τους.

Ανενεργή η «επιτροπή Γεραπετρίτη»

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς προκαταλάβει την έρευνα της Δικαιοσύνης, με στόχο να επικυρώσει προεκλογικά την ετυμηγορία του κ. Μητσοτάκη, πως για όλα φταίει «κυρίως ένα ανθρώπινο λάθος».

Με δυο λόγια, από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως το Μαξίμου όχι μόνο διορίζουν τον ελεγκτή του, ενώ είναι ελεγχόμενο, αλλά μαρτυράει κιόλας ότι στόχος του είναι να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και να προκαταλάβει το έργο της. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύουν να «νομιμοποιήσουν» την επιτροπή Γεραπετρίτη.

Επαφές με συνδικάτα

Την επόμενη κιόλας ημέρα του δυστυχήματος, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τους μηχανοδηγούς, στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ και τους συλλυπήθηκε για τους συναδέλφους τους που έχασαν τη ζωή τους. Όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τα σωματεία των εργαζόμενων στον σιδηρόδρομο, με σκοπό να στηρίξει τις πρωτοβουλίες τους.

Ήδη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που με τον έναν ή τον άλλο έχουν υπό την επίβλεψη τους την υπόθεση, πραγματοποιούν συνεχώς επιθέσεις εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου. Ο τομεάρχης Διαφάνειας του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης, καταγγέλλει ως «γαλάζιο» ρουσφέτι τον σταθμάρχη της μοιραίας νύχτας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι βρέθηκε στη θέση του με παρέμβαση κάποιου υπουργού, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.


Πηγή