Debate Καιρίδη – Τσίπρα στον Realfm 97,8 για Τέμπη και ΟΣΕ

249

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

«Εγώ δεν θα βγω να πω ότι όλα έγιναν τέλεια επί των ημερών μας, ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση. Μετά τον Ιούλιο του 2019 είναι προφανές ότι υπήρξαν μεγάλα προβλήματα ασφάλειας μέχρι το 2023 και υπήρξε αδιαφορία, δεν ήταν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Καιρίδης ανταπάντησε ότι «το καταστροφικό αυτό δυστύχημα πρέπει να μας αφυπνίσει και δεν πρέπει να συνεχίσουμε να συμβιβαζόμαστε με αυτή την άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της αναξιοκρατίας και κακοδιαχείρισης που είδαμε στον ΟΣΕ και των ελλιπών υποδομών. Ο κ. Τσίπρας σωστά έκανε μια αναδίπλωση κατά τη γνώμη μου σε σχέση με αυτά που μας είπε ο κ. Σπίρτζης και η κ. Πέρκα, οι οποίοι δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό στα 4,5 χρόνια. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΟΣΕ παραδόθηκε το 2019 χωρίς τηλεδιοίκηση και εντελώς αποστεωμένος από προσωπικό».

«Για το θέμα του σιδηροδρόμου, η κατάσταση ήταν καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε το 2015, αν την κρίνουμε με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, δεν ήταν καλή η κατάσταση του σιδηροδρόμου, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει μέσα σε 4 χρόνια όσο θα έπρεπε» σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Ακούστε το ηχητικό:



Πηγή