Ευχαριστίες Δένδια σε Γαλλία και Ιταλία για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το Σουδάν

190

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τους ομολόγους του σε Γαλλία και Ιταλία, οι δυνάμεις των οποίων απεγκλώβισαν μέχρι στιγμής 18 Έλληνες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε θερμά τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά και την υφυπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για τη συνδρομή τους στον ασφαλή απεγκλωβισμό από το Σουδάν ομάδας Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των δύο Ελλήνων τραυματιών, με γαλλικό αεροπλάνο, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά την Ιταλίδα ομόλογό του:

«Ευχαρίστησα θερμά τον Αν. ΠΘ/ΥΠΕΞ Ιταλίας, Antonio Tajani, για τη βοήθεια της χώρας του στον απεγκλωβισμό ομάδας 10 Ελλήνων & μελών οικογενειών τους από το Σουδάν».

Σε εξέλιξη η προσπάθεια απομάκρυνσης Ελλήνων

«Απεγκλωβίστηκαν επιπλέον 10 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους από το Σουδάν, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Ιταλίας. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους», έγραψε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας ο Νίκος Δένδιας στο Twitter.

Οι εν λόγω, βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί. Η ομάδα των 10 αποτελείται από Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Tις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (24/4) προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί και το γαλλικό αεροπλάνο το οποίο μετέφερε και τους δυο Έλληνες τραυματίες, όπως είχε γνωστοποιηθεί σε χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Για τις εξελίξεις αυτές ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο Τζιμπουτί βρίσκεται η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και η Επίτιμη Πρόξενος της χώρας μας στο Τζιμπουτί για την υποδοχή των συγκεκριμένων Ελλήνων πολιτών και την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Απο την αφρικανική χώρα χθες αποχώρησαν 8 Ελληνες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται δύο τραυματίες με γαλλικό αεροσκάφος, ενώ χθες στην Αίγυπτο έφθασαν δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και C-27J της Ελληνικής Πολεμικής με σκοπό να μεταφέρουν τους Ελληνες που θα απεγκλωβίσουν στο Τζιμπουτί. Οι πολίτες που σχετίζονται με τον ελληνικό πληθυσμό, όπως είναι οι διπλωμάτες με τις οικογένειές τους, ανέρχονται στους 100.


Πηγή