Θάνος Πλεύρης – Νάσος Ηλιόπουλος: Σκληρή αντιπαράθεση για την επίθεση με γιαούρτια

114

Οξεία αντιπαράθεση είχαν στον τηλεοπτικό αέρα, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση με γιαούρτια στα Πετράλωνα, ο Θάνος Πλεύρης και ο Νάσος Ηλιόπουλος. 

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς είχαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε συζήτηση στην εκπομπή του AtticaTv Casus Belli. Αφορμή ήταν η πρόσφατη επίθεση με γιαούρτια στα Πετράλωνα που δέχθηκε ο Θάνος Πλεύρης.

«Τα παιδιά μου έφαγαν γιαούρτια. Να έχετε συστολή» είπε ο Θάνος Πλεύρης στον Νάσο Ηλιούπολο, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει: «Ξεκάθαρα καταδικάζουμε από την πρώτη στιγμή, περιμένουμε 4 χρόνια από τη Νέα Δημοκρατίανα καταδικάσει επιθέσεις σε στελέχη μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Στην αναφορά αυτή του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Εγώ καταδίκη δεν είδα, το tweet του Παπαδημούλη είδα και ήταν κάτι που με εξόργισε. Όταν ο κ. Ηλιόπουλος ήταν εκπρόσωπος τύπου και ήρθε έξω κόσμος από το σπίτι μου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει αμέσως ανακοίνωση. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση καταδίκης, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς και αορίστως τις επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει την επίθεση σε βάρος μου και έβγαλε ανακοίνωση μετά από 24 ώρες».

Ευθύς αμέσως τον λόγο έλαβε ο Νάσος Ηλιούπουλος και ανταπάντησε: «Όταν δικοί σας άνθρωποι επιτέθηκαν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών χαζογελάγατε, με τον Θάνο Πλεύρη να λέει πως είχε τα παιδιά του εκεί και ποτέ δεν χαζογέλασε. «Το να είστε λίγο προσεκτικός όταν ο γιος μου και η κόρη μου έφαγαν γιαούρτια, κρατήστε τα για τον εαυτό σας όταν βλέπω τα παιδιά μου να γιαουρτώνονται και τον Παπαδημουλη να λέει ότι ”κάνετε τον θύτη, θύμα”» προσέθεσε.

Τα «αίματα άναψαν» περισσότερο όταν ο Ν. Ηλιούπουλος απευθυνόμενος στον Θ. Πλεύρη, είπε: «Ωραίο το θεατράκι σας». Εμφανώς οργισμένος ο Θ. Πλεύρης του απάντησε «θεατράκι; Τα παιδιά μου έφαγαν γιαούρτια. Να έχετε συστολή. Η γυναίκα μου έφαγε γιαούρτι. Καταδικάζετε ότι γιαουρτώθηκαν τα παιδιά μου. Αυτούς στηρίζετε, μια ζωή με αυτούς είστε».

Τη σκυτάλη πήρε ο Νάσος Ηλιόπουλος λέγοντας στον Θ. Πλεύρη: «Καταλαβαίνω ότι έχετε πρόβλημα στην Α΄ Αθηνών», προκαλώντας την έντονη απάντηση του Θ. Πλεύρη: «Έχεις εκλεγεί ποτέ; Έχεις εκλεγεί πουθενά; Διορισμένος εκπρόσωπος ήσουν, κατέβηκες για δήμαρχος και σε συνέτριψε ο Μπακογιάννης. Όταν εκλεγείς κάπου έλα να μου μιλήσεις».

Στις ίδιους υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε η αντιπαράθεση, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να τονίζει «το καταδίκασα από την πρώτη στιγμή (σ.σ. την επίθεση με γιαούρτια) και πήγες να κάνεις παιχνίδι, είσαι αστείος» και τον Θάνο Πλεύρη να ανταπαντά: «εγώ δεν χρειάζεται να πω αστείο, αρκείς να σας αφήνω να μιλάτε».


Πηγή