ΥΠΕΞ για το μακελειό στο Bελιγράδι: «Είμαστε συντετριμμένοι»

127

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν, στον λαό και στην κυβέρνηση της Σερβίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών για το μακελειό στο Βελιγράδι. 

«Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση της επίθεσης με πυροβολισμούς σε Λύκειο στο Βελιγράδι, όπου μαθητές και ένας φύλακας ασφαλείας έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν, στον λαό και στην κυβέρνηση της Σερβίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», προσθέτει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί ένας 14χρονος άνοιξε πυρ στο σχολείο του στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τουλάχιστον οκτώ μαθητές και έναν φρουρό ασφαλείας

Ο 14χρονος που άνοιξε πυρ στο σχολείο «Vladislav Ribnikar» στο Βελιγράδι σκότωσε οκτώ παιδιά και έναν φύλακα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν ανεπίσημα στην εφημερίδα «Blic».

Το αγόρι εισέβαλε οπλισμένο στο μάθημα της ιστορίας και άρχισε να πυροβολεί κατά της δασκάλας (σσ: δίνει μάχη για τη ζωή της) των συμμαθητών του και των φρουρών ασφαλείας. Δώδεκα παιδιά εισήχθησαν στο Νοσοκομείο Παίδων Tiršova , οκτώ από αυτά κατέληξαν, τρία νοσηλεύονται στην εντατική και ένα κορίτσι βρίσκεται στο χειρουργείο, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τους γιατρούς να δίνουν μάχη για τη ζωή της.


Πηγή