Κασσελάκης: Μετά την γκάφα με την Κύπρο, ανοίγει τις «πληγές» της μειονότητας

31

Το μεγάλο ατόπημα με την αναφορά στο Κυπριακό, στην προσπάθεια του να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να εμπλέξει ένα ακόμα ευαίσθητο ζήτημα στην εσωτερική αντιπαράθεση, αυτό της μουσουλμανικής μειονότητας.

Αφού πρώτα προκάλεσε την «έκρηξη» του κυπριακού ελληνισμού με τις αναφορές του στα κατεχόμενα, που δεν μπορούσε να βρει τρόπο να το εκφράσει (;), τώρα, στην προσπάθεια του να μαζέψει τη ζημιά, ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίγει την «πληγή» της μειονότητας, μην υπολογίζοντας τη ζημιά που προκαλεί στο κόμμα του, αλλά κυρίως στη χώρα.

Μετά το μεγάλο ατόπημα με την αναφορά στο Κυπριακό, στην προσπάθεια του να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να εμπλέξει ένα ακόμα ευαίσθητο ζήτημα στην εσωτερική αντιπαράθεση, αυτό της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική» αναφέρει και με αυτόν τον τρόπο τελικά επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας την προεκλογική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για τη μειονότητα στη Θράκη και τις αστήρικτες κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Όλα αυτά, γιατί οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν το «έγκλημα» να στηρίξουν την Έφη Αχτσιόγλου!

Δεν πρόκειται για ολίσθημα πλέον. Πρόκειται για την αποκάλυψη ενός επικίνδυνου συνδυασμού άγνοιας, επιπολαιότητας και υιοθέτησης της ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας.

Και όλα αυτά θα είχαν μικρότερη σημασία και θα περιοριζόταν στην εσωκομματική αντιπαράθεση, αν τελικά με αυτή την αναφορά ο κ. Κασσελάκης δεν στοχοποιούσε τη μουσουλμανική μειονότητα.

Θα έπρεπε να θυμάται, τουλάχιστον, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε πίσω τότε, παρά τις πιέσεις.


Πηγή