Αλέξης Τσίπρας: Live η συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1

123

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε εκλογές απλής αναλογικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η απλή λογική. Με όλα τα κόμματα είμαστε αντίπαλοι. Όπως δείχνουν τα πράγματα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα είναι σε θέση να κάνει κυβέρνηση. Άκουσα σήμερα τον κ. Σκέρτσο να λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει την εντολή. Το κρίσιμο είναι ποιος θα είναι πρώτο κόμμα. Ζητάμε την εντολή από τον λαό για να κάνουμε πράξη την επιθυμία των πολλών, την αλλαγή», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Έχω να μιλήσω χρόνια με τον κ. Βαρουφάκη. Δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο οι προσωπικές μας σχέσεις. Δεν έκανα καμία συνάντηση μαζί του. Απευθυνθήκαμε θεσμικά σε όλα τα κόμματα, με 11 όρους. Δεν συζητάμε με τέτοιες εμμονές. Επαναλαμβάνω ότι το βράδυ των εκλογών το πρώτο με το τρίτο κόμμα, θα είναι σε θέση να κάνουν κυβέρνηση. Εμείς χθες αναφέραμε τα 11 άρθρα της σύγκλισης. Απευθύνονται προφανώς και στον κ. Ανδρουλάκη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις πιθανές συνεργασίες και για τον κ. Βαρουφάκη.

«Πουθενά στην Ευρώπη το τρίτο κόμμα, δεν επιλέγει τον πρωθυπουργό σε μία κυβέρνηση συνεργασίας. Σε κάθε περίπτωση, ας κάνει ο κ. Ανδρουλάκης μία πρόταση. Ποιος θα κυβερνήσει; Ο άγνωστος «Χ»; Θα πρέπει να γίνουν προτάσεις», είπε στη συνέχεια.

«Η κοστολόγηση της Νέας Δημοκρατίας για το πρόγραμμά μας έχει αυξομειώσεις. Θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

«Η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως θα τη στηρίξει», σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι επιχειρήσεις βεβαίως πρέπει να έχουν κέρδος, αλλά να ορίσουμε ένα εύλογο ποσοστό κέρδους» εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα


Πηγή