Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

177

Εκλογές 2023: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Η ακρίβεια αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο και απασχολεί όλες τις χώρες. Είναι μια ακρίβεια που ανάγκασε τις τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό. Η ακρίβεια δεν είναι ακρίβεια Μητσοτάκη. Λάβαμε μια σειρά από στοχευμένα μέτρα. Το Καλάθι του Νοικοκυριού δούλεψε, το market pass, οι ενισχύσεις σε όσους έχουν ανάγκη, η αύξηση των μισθών και η μείωση των φόρων είναι ένα πρώτο ανάχωμα», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

«Τον Απρίλιο είχαμε τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Η εκτίμησή μου είναι ότι έχουμε δει τα χειρότερα και τα πράγματα πλέον θα πηγαίνουν καλύτερα. Εμείς αν μας εμπιστευθεί ξανά ο λαός, θα είμαστε στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

«Επιμένω ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν θα λειτουργήσει. Στην Ισπανία δεν δούλεψε. Κάνουμε συζητήσεις στην Ευρώπη, δεν υπάρχει κανείς που να θέλει υψηλές τιμές. Η μείωση του ΦΠΑ στερεί έσοδα από τα δημόσια ταμεία, χωρίς ταυτόχρονα να συγκρατεί τις τιμές. Θα καρπωθούν τη μείωση του ΦΠΑ οι έμποροι και οι παραγωγοί, όχι οι καταναλωτές. Θα μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ οριζόντια για όλα τα προϊόντα, ή στοχευμένα για συγκεκριμένα προϊόντα», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Δείτε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη


Πηγή