«Μάνα Ντόρα έλα με φόρα»: Συγκινεί η Αλεξία και ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας για τη μητέρα τους

103

Ο Κώστας Μπακογιάννης προφώνησε τη Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας της «Μάνα Ντόρα έλα με φόρα». Τα παιδιά της μίλησαν με συγκίνηση για τη μητέρα τους στην προεκλογική της ομιλία στα Χανιά

Στην προεκλογική εκστρατεία της Ντόρας Μπακογιάννη στην προεκλογική της ομιλία στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το απόγευμα της Τετάρτης 17/05, έδωσαν το «παρών» και τα παιδιά της Αλεξία και Κώστας.

Τα παιδιά της ως υποστηρικτές της μίλησαν συγκινημένα στο πλευρό της και ο καθένας διηγήθηκε μια ιστορία που χαρακτηρίζει την υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η Αλεξία τη χαρακτήρισε ατρόμητη, γενναία και αλύγιστη λέγοντας «Δεν κιότεψες μαμά, μπροστά σε καμία μάχη. Για ό,τι πίστεψες πάλεψες με νύχια και με δόντια και ταυτόχρονα, δεν μας άφησες ποτέ από το χέρι»

Ο Κώστας Μπακογιάννης από τη μεριά του δήλωσε: «Όσο ψηλά κι αν έφτασε, το μυαλό της μπορεί να ήταν στις Βρυξέλλες, στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, αλλά η καρδιά της ήταν πάντα εδώ στα Χανιά. Γιατί ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μας δίδαξε ήταν ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ρίζες, αλλιώς δεν αντέχουν και τους παρασέρνει ο πρώτος άνεμος. Να θυμούνται πάντοτε ποιοι είναι, από που είναι, που πατάνε και τι γυρεύουν».

Τότε ο δήμαρχος Αθηναίων και γιος της τη φώναξε να μιλήσει λέγοντας το γνωστό πια… έλα με φόρα αλλά με ομοιοκαταληξία: «Μάνα Ντόρα έλα με φόρα»

Η Ντόρα Μπακογιάννη συγκινημένη από τα όσα άκουσε ξεκίνησε την ομιλία της μιλώντας για τα παιδιά της: «Στα τόσα χρόνια, ποτέ δεν με έχουν προλογίσει τα παιδιά μου οπότε πρέπει να σας πω ότι μου ‘χει κοπεί και λίγο η ανάσα, γιατί, κακά τα ψέματα, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω»


Πηγή