Τουρκία – Ερντογάν: «Να γιορτάσουμε την Άλωση της Πόλης με νίκη στις 28 Μαΐου»

81

Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελπίζει σε νίκη στο δεύτερο γύρο των εκλογών, μια ημέρα μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης

Μήνυμα νίκης στο δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών ο οποίος θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου, έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος συγκεκριμένα δήλωσε «μακάρι να πετύχουμε μια τέτοια νίκη στις 28 Μαΐου, ώστε να μπορέσουμε να γιορτάσουμε μαζί την κατάκτηση (Άλωση της Πόλης) στις 29 Μαΐου», ζητώντας ακόμα μεγαλύτερη στήρικη από τους Τούρκους πολίτες.

«Ξέρετε γιατί είμαστε τόσο σίγουροι; Γιατί δεν κάνουμε παζάρια με κανέναν. Δεν διαπραγματευόμαστε με παρακλάδια τρομοκρατικών οργανώσεων σε σκοτεινά δωμάτια. Λειτουργούμε μόνο υπό τις εντολές του έθνους μας. Δεν δεχόμαστε οδηγίες από το Καντίλ, όπως αυτοί…», πρόσθεσε εκτοξεύοντας νέα «πυρά» κατά της αντιπολίτευσης

«Δύο έννοιες είναι σημαντικές: εμπιστοσύνη και σταθερότητα. Θυμηθείτε, νέοι. Θα κερδίσουμε τόσα πολλά που δεν θα χάσει κανείς. Στο παρελθόν είχαν στηθεί πολλές παγίδες μπροστά στη χώρα μας για να μην μπορεί να κάνει βήματα», δήλωσε επίσης.

«Ήμασταν ειλικρινείς απέναντι στις συνωμοσίες των συνωμοτών. Ο αέρας είναι λίγο καπνισμένος στο τραπέζι του συνασπισμού» ανέφερε σχολιάζοντας το κλίμα που επικρατεί στα αντίπαλα στρατόπεδα.

Επισημαίνοντας ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις στην πολιτική ζωή, είπε συγκεκριμένα:

«Το θέατρο της φιλελευθεροποίησης έχει αντικατασταθεί από μία ευρεία μορφή φασισμού. Κανένα κάλυμμα δεν είναι αρκετό για να καλύψει αυτόν τον μιναρέ. Δεν γίνεται πολιτική με απειλές προς το έθνος. Κύριε Κεμάλ, μια μέρα θα χωριστούν οι δρόμοι σου με αυτούς που βρίσκονται στο Καντίλ, αλλά θα είναι πολύ αργά».


Πηγή