Στη Βόρεια Ελλάδα στρέφει ο Τσίπρας το ενδιαφέρον του

56

Να συσπειρώσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσει να ανατρέψει τον αρνητικό συσχετισμό που καταγράφηκε στις πρόσφατες εκλογές, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, που σήμερα επισκέπτεται την Πέλλα και την Ημαθία.

Τα αποτελέσματα της κάλπης της 21ης Μαΐου ήταν κάτι παραπάνω από δυσάρεστη έκπληξη για την Κουμουνδούρου, συνολικά. Ταυτόχρονα, όμως, τα ποσοστά στη Μακεδονία, ήταν απογοητευτικά. Και αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είχε ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην περιοχή, ενώ τόσο οι αναφορές των τοπικών στελεχών, όσο και οι περιοδείες του ίδιου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, έδειχναν ότι το κλίμα άλλαζε.

Ωστόσο, τα νούμερα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Παρά την απογοήτευση που επικρατεί για την εξέλιξη των πραγμάτων, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι υπάρχουν περιθώρια για να πάει καλύτερα το κόμμα. Και μια ισχυρή άνοδο στη Βόρεια Ελλάδα, θα είναι πολύ σημαντική για τα πανελλαδικά αποτελέσματα.

Εκτός από τις σημερινές επισκέψεις στη Βέροια, τη Νάουσα και την ομιλία στα Γιαννιτσά, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις εξορμήσεις στη Βόρεια Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Θα βρεθεί για ακόμα μια φορά στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεταβεί και στη Θράκη, στην Κομοτηνή.

Άλλωστε, στην Κουμουνδούρου επικρατεί οργή για τα όσα έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία, στην υπόθεση της Ροδόπης, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, που από τη μία στοχοποιεί την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα που κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση.

Μιλώντας την Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τον ενημέρωσε προεκλογικά πως κάτι ύποπτο συνέβαινε με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος του στη Θράκη.

Υποστήριξε πως τρεις μέρες μετά τις εκλογές, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ένα απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ για τη δράση όλων των υποψηφίων της μειονότητας στη Θράκη. «Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο, δεν μου έστειλε τον αρχηγό της ΕΥΠ όπως έκανα εγώ πολλάκις. Ένα έγγραφο και 2 εβδομάδες μετά αποσπασματικά στοιχεία του εγγράφου διέρρευσαν ως δια μαγείας στα ΜΜΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να αφήσει το ζήτημα της μειονότητας να περάσει αναπάντητο, παρά το γεγονός ότι το θεωρεί μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για να αλλάξει την ατζέντα από την κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων.


Πηγή