Στέλιος Πέτσας: «Ζητάμε ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας και πιστεύω ότι θα την έχουμε»

40

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση, το βράδυ της 25ης Ιουνίου.

«Ζητάμε ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας και πιστεύω ότι θα την έχουμε» τόνισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Στέλιος Πέτσας για Νίκο Ανδρουλάκη: «Αλαζονική συμπεριφορά και έπαρση»

Ακόμη, σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος ανέφερε στην «Καθημερινή της Κυριακής» πως αν ανατραπούν τα δεδομένα και δεν έχει αυτοδυναμία, ο κ Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργασθεί άψογα με την ακροδεξιά, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «αγωνιά προσωπικής επιβίωσης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα, έκανε λόγο για «αλαζονική συμπεριφορά και έπαρση, την οποία θα κρίνουν οι πολίτες».

Στέλιος Πέτσας: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο τρίτης κάλπης – Ο εφησυχασμός είναι εχθρός μας»

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «ο εφησυχασμός είναι εχθρός μας, πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, να είμαστε κοντά στην κοινωνία, με ταπεινότητα, σοβαρότητα και να εξηγούμε την πολιτική μας πρόταση, ώστε να επαναληφθεί το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου για να έχουμε μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση».

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για την Ελλάδα, είμαι πεπεισμένος ότι από το 2023 έως το 2027, μπορούμε να κάνουμε άλματα. Η συγκυρία δεν ήταν ευνοϊκή τα προηγούμενα χρόνια. Ήλθε η ώρα να μπορέσουμε να έχουμε το μέρισμα της ανάπτυξης για όλους τους Έλληνες», προσέθεσε την 3η Ιουνίου.

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ για υπερβολική παροχολογία και υποστήριξε ότι «διαγωνίζονται για το ποιος θα βάλει περισσότερους φόρους. Από το άγχος να δείξουν ότι έχουν κάποια σοβαρή πρόταση, για να δείξουν ότι υπάρχουν τα χρήματα για αυτήν την υπερβολική παροχολογία, αμφότεροι άρχισαν να λένε για τα μερίσματα, τον ΕΝΦΙΑ, τις γονικές παροχές.

Ουσιαστικά, έδειξαν να διαγωνίζονται για το ποιος θα βάλει περισσότερους φόρους στους Έλληνες, όταν η δική μας πολιτική είναι ξεκάθαρη. Μείωση φόρων και εισφορών, με υπευθυνότητα, με εμπιστοσύνη, χωρίς να “διαταραχθεί” η δημοσιονομική ισορροπία. Δείχνουν τη βαθιά τους βούληση που είναι η υπερφορολόγηση», υπογράμμισε.

«Μόνο μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Εμείς έχουμε επενδύσει σε μία πολιτική που φέρνει επενδύσεις, δουλειές και “σηκώνει” τα βάρη από τις πλάτες των Ελλήνων», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «το βασικό πρόγραμμα που έχει το ΠΑΣΟΚ, κοστίζει περίπου 12 δισ. ευρώ τον χρόνο», ενώ, «το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την τετραετία κοστίζει 9 δισ. ευρώ», ξεκαθαρίζοντας ότι «τα μερίσματα αφορούν και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».


Πηγή