Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό εν όψει της Συνόδου Κορυφής

48

Η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των Γιώργου Γεραπετρίτη, Νότη Μηταράκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Δημήτρη Καιρίδη.

Μερικά λεπτά πριν από τις 20:00, ολοκληρώθηκε η πρώτη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με κεντρικό θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα. Σε αυτή, μετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης· η Υφυπουργός, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου· ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης· ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Η σύσκεψη είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο (Πέμπτη 29 Ιουνίου) και έχει στην ατζέντα το μεταναστευτικό ζήτημα. Αυτή ήταν η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αύριο (28/06), μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκκινεί κύκλο επισκέψεων στα Υπουργεία, με πρώτο σταθμό εκείνο των Οικονομικών –το πρώτο τη τάξει Υπουργείο– τα ηνία του οποίου ανέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης. Κατά την αυριανή του επίσκεψη, πιθανώς ο Πρωθυπουργός να κάνει και τις πρώτες ανακοινώσεις που αφορούν επέκταση του market pass για την τιθάσευση του πληθωρισμού, σύμφωνα με πληροφορίες.


Πηγή