Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν οι αλλαγές στα υπουργεία, γενικές και ειδικές γραμματείες

59

Δημοσιεύθηκαν όλες οι αλλαγές στα υπουργεία στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως 

Εκδόθηκε το ΦΕΚ το οποίο περιλαμβάνει προεδρικό διάταγμα που προβλέπει τη σύσταση υπουργείου, τη μετονομασία υπουργείων, καθώς και τη σύσταση, την κατάργηση και τη μετονομασία γενικών και ειδικών γραμματειών, αλλά και μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπ’ αριθμ. 77, στο άρθρο ένα προβλέπει τη σύσταση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τη μετονομασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε υπουργείο Ανάπτυξης, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε υπουργείο Πολιτισμού.

Στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ορκίστηκε υπουργός η Σοφία Ζαχαράκη και υφυπουργός Μαρία Κεφάλα.

Ειδικότερα, στο νέο υπουργείο μεταφέρονται, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Εργασίας, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων και θέσεων προσωπικού, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Πηγή