ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα (02/07) στις 12:00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

44

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνεδριάζει στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών που δρομολογήθηκαν, για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Σήμερα (Κυριακή 02 Ιουλίου) στις 12:00 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών που δρομολογήθηκαν για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για την επόμενη ημέρα, καθώς το «παιχνίδι» πρέπει να μοιρασθεί μεταξύ των τάσεων και για τους επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, φέρεται να ζήτησε κάποιες εγγυήσεις ώστε να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση ευθύνης.

Η θέση του Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, αλλά και του Αντιπροέδρου της Βουλής θεωρούνται πολύ βασικές και οι διαβουλεύσεις έχουν ήδη εκκινήσει. Η σκέψη που υπήρχε, ήταν να μην επιλεγούν πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην «κούρσα» διαδοχής. Χωρίς, όμως, να συμφωνούν όλοι σε αυτό, κυρίως από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Ρένα Δούρου και Παύλος Πολάκης είναι τα πέντε ονόματα από την κοινοβουλευτική ομάδα, που έχουν ακουστεί για την «κούρσα» διαδοχής, δίχως ωστόσο να έχουν «ανοίξει» τα χαρτιά τους.

Οι άλλες επιλογές που φέρεται να υπάρχουν για το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Γιώργος Καραμέρος.


Πηγή