Ώρα μηδέν στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι πρώτες εξελίξεις στην Πολιτική Γραμματεία

40

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με την άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη να γίνει πρόεδρος της ΚΟ να προκαλεί προβλήματα για την επόμενη ημέρα και την παρουσία του κόμματος στη Βουλή.

Από τις 12:00 της Κυριακής (2/7), η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει έτσι ώστε να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος.

Η άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη να αναλάβει τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει «βραχυκύκλωμα». Αυτό γιατί, για την ώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση στο «τραπέζι».

Αυτό που συζητείται τώρα, είναι το ποιο πρόσωπο θα μπορούσε να αναλάβει αυτό τον ρόλο. Το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε, λοιπόν, να είναι ένα έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να πρόκειται για τον Σωκράτη Φάμελο.

Πάντως, το γεγονός ότι μέχρι τις 13:00 το μεγαλύτερο τμήμα της ομάδας των «προεδρικών» απουσιάζει από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο η Ρένα Δούρου και η Σία Αναγνωστοπούλου είναι στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Το σίγουρο είναι πως κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς θα γίνει και πώς θα πορευτεί στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ερωτήματα και οι εκκρεμότητες, πάντως, είναι «καυτές» για την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία κινδυνεύει να πάει στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, όντας εντελώς «ακέφαλη» και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Παράλληλα, μαίνονται οι διαφωνίες για το πώς και πότε θα στηθούν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να προκύψει ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή