ΣΥΡΙΖΑ: Πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος – Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση παρουσία Τσίπρα

45

Ο Σωκράτης Φάμελλος θα είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισαν οι βουλευτές του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση μετά την ορκωμοσία της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το «παρών».

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας (3/7), μετά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών. Ο διευθυντής της ΚΟ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην έναρξη της διαδικασίας απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας «Πρόεδρε, Αλέξη Τσίπρα, σε ευχαριστούμε για όλα» με όλη την αίθουσα να χειροκροτά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για το προεδρείο. Όπως εξήγησε, η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από τους βουλευτές του κόμματος.

Επιπλέον, αντιπρόεδρος της Βουλής θα αναλάβει η Όλγα Γεροβασίλη ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι διαδικασίες εξελίχθηκαν παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν κανονικά στην αίθουσα ως απλός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πλέον.


Πηγή