ΣΥΡΙΖΑ: Στους διεκδικητές της ηγεσίας στρέφονται όλα τα βλέμματα

61

ΣΥΡΙΖΑ: Το γεγονός ότι δυσκολεύονται να βρουν ισχυρή υποψηφιότητα, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για την πανίσχυρη μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ομάδα.

Τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την ηγεσία του κόμματος, έχουν ξεκινήσει να βολιδοσκοπούν οι τάσεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν ετερόκλητες συμμαχίες, που θα έχουν ως «έπαθλο» τη θέση του προέδρου, αλλά και την παρουσία όσων τους στήριξαν στο «Game of Thrones» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ότι γνωρίζαμε μέχρι και την ημέρα που παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ως «προεδρικό στρατόπεδο», δεν υπάρχει πλέον. Φάνηκε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Από την «αυτονόμηση» του Χρήστου Σπίρτζη από την ομάδα των Νίκου Παππά, Ρένας Δούρου και Κώστα Ζαχαριάδη, από την διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη -που διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον Σπίρτζη-, αλλά και από τον «μοναχικό» δρόμο που τράβηξε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η «σαλαμοποίηση» της «προεδρικής» τάσης δημιουργεί εντελώς νέα δεδομένα στο εσωκομματικό πεδίο και φυσικά στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Και αυτό γιατί οι συσχετισμοί δύναμης (75%-25%) που καταγράφηκαν στο περσινό Συνέδριο, δεν υφίστανται πλέον. Μάλιστα, το γεγονός ότι δυσκολεύονται να βρουν ισχυρή υποψηφιότητα, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για την πανίσχυρη μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ομάδα.

Το απόλυτο φαβορί

Αν η Έφη Αχτσιόγλου επιλέξει να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτόματα θα καταστεί το ακλόνητο φαβορί. Έχει μεγάλη απήχηση στη βάση και τη βέβαιη στήριξη της «νέας γενιάς», δηλαδή της ομάδας του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι η ίδια το σκέφτεται και δεν έχει καταλήξει σε καμία απόφαση. Ζυγίζει όλα τα ενδεχόμενα, μελετάει προσεκτικά τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες τι θα πράξει.

Τυχόν υποψηφιότητα της θα μπορούσε να στηριχθεί τόσο από την «Ομπρέλα» -σε περίπτωση που δεν κατέβει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον οποίο έχει ήδη κάνει κάποιες συζητήσεις- όσο και από στελέχη των «προεδρικών». Μάλιστα, από τη στιγμή που διατηρεί άριστη πολιτική σχέση με τον Αλέξη Χαρίτση, αρκετοί θεωρούν απίθανο να βρεθούν τα δύο αυτά νεαρά και ικανότατα στελέχη απέναντι.

Η περίπτωση να διεκδικήσει ο Μεσσήνιος πετυχημένος πρώην υπουργός την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να κάνει πίσω η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ανέφεραν γνώστες των εσωκομματικών θεμάτων.

Προς το παρόν, όλοι τηρούν σιγή ιχθύος και θα ανοίξουν τα χαρτιά τους τις επόμενες ημέρες, καθώς θα πρέπει μέχρι τις 15 Ιουλίου να δηλώσουν επίσημα τις υποψηφιότητες τους.


Πηγή