Τσακαλώτος: Την επόμενη μέρα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ και θα δώσει μάχες

40

Την επόμενη μέρα, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη για να ακουστεί η φωνή εκείνων που δεν ακούγεται η φωνή τους και θα ασκήσει αντιπολίτευση μαχητικά και με σχέδιο για την επόμενη μέρα, θα δώσει μάχες για τα δικαιώματα, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

«Η ΝΔ και το σύστημα που την υποστηρίζει έχουν ως βασικό επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν μια ανάγκη ειδικού σκοπού, ότι υπήρξε μόνο λόγω της κρίσης του μνημονίου και τώρα δεν χρειάζεται. Κάνουν λάθος. Και θα τους εκπλήξουμε. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε από την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να βγει από την κρίση αλλά η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να χρειάζεται μια δυνατή Αριστερά, μια Αριστερά που θα παλεύει για τους μισθούς, για τα δικαιώματα, για τη νέα γενιά», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πρόσθεσε πως «θέλω να δώσω μια υπόσχεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη μέρα, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ να παλεύει και θα είμαστε η φωνή όσων δεν ακούγονται και θέλουν να γίνουμε επιτέλους, ένα σοβαρό κράτος. Θα είμαστε η φωνή των παιδιών που δουλεύουν στον τουρισμό, 7 ημέρες την εβδομάδα, 12ωρο σε άθλιες συνθήκες. Θα είμαστε η φωνή των παιδιών που πέφτουν πάνω τους τα λάδια και που τα βάζουν σε ψυγεία, των παιδιών που δεν αφήσατε να πάνε να ψηφίσουν αλλά θα ακουστεί η φωνή τους σε αυτή τη Βουλή. Θα είμαστε και η φωνή των παιδιών που πνίγηκαν στην Πύλο, γιατί κάθε παιδί δικαιούται φωνή και ζωή και θα κάνουμε τα πάντα να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Θα είμαστε η φωνή όλων των παιδιών που γεννιούνται στη χώρα.
Γιατί γι΄αυτά τα παιδιά, παλέψαμε με τον Αλέξη Τσίπρα να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να ρυθμίσουμε το χρέος. Θα είμαστε η φωνή όλων των γεννημένων παιδιών. Το τονίζω αυτό, γιατί εδώ μέσα ακούμε υποκριτές που μιλάνε για αγέννητα παιδιά, με σκοπό να ελέγξουν τα σώματα των γυναικών. Ο σκοταδισμός δεν θα πετύχει ούτε μια νίκη. Θα είμαστε εδώ, να δίνουμε τη μάχη κάθε μέρα, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ μαχητικά, με αντιπολίτευση, με πρόγραμμα, με σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας
».

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η ΝΔ είναι κόμμα που έχει σε μεγαλύτερο βαθμό μέσα της τον νεοφιλελευθερισμό, σε σχέση με άλλα συντηρητικά κόμματα. «Μας λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ασχοληθεί προσωπικά με το ΕΣΥ αλλά είναι νεοφιλελεύθερος. Δεν δεσμεύεται για το 7,5% δαπάνες για το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν έχει την αντίληψη ότι έτσι θα αλλάξουν αυτά που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Υπόσχεται αύξηση 25% στους μισθούς αλλά το Πρόγραμμα Σταθερότητας που παρουσιάσατε μιλάει στην ουσία για 1%, για 1,5%, σε πραγματικούς όρους, σε τέσσερα χρόνια, και ενώ η παραγωγικότητα θα έχει αυξηθεί 7% και άρα το μερίδιο της εργασίας θα έχει μειωθεί, ακόμα περισσότερο», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να υποσχεθεί αυξήσεις στους μισθούς, ως κόμμα μάλιστα που έχει απόψεις που αποδυναμώνουν την εργασία, με τις ατομικές συμβάσεις, με τις ευέλικτες μορφές.

Η ιδεολογική αφετηρία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσακαλώτος στο σημείο αυτό, είναι στον αντίποδα μιας τέτοιας προσέγγισης, «δεν στηρίζεται στην ανάθεση σε έναν σοφό ηγεμόνα. Στηρίζει την ενδυνάμωση της κοινωνίας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας και των παραγωγικών δυνάμεων των πολιτών, δεν πιστεύει σε ένα πατερναλιστικό κράτος αλλά σε κράτος που ενεργοποιεί τις μεγάλες δυνάμεις που υπάρχουν, γιατί μόνο έτσι θα αντιμετωπιστούν τα δομικά προβλήματα της χώρας».


Πηγή