Κικίλιας: Να στηρίξουμε όλοι μαζί τους μαχητές της πρώτης γραμμής

40

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά

«Η συνεργασία είναι το κλειδί στην προσπάθειά μας για την αντιπυρική περίοδο και φυσικά καθιστά αποτελεσματικό το έργο μας που είναι δύσκολο καθ’ ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ», ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μετά τη διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά και να στηρίξουν όλοι μαζί τους «μαχητές της πρώτης γραμμής που είναι οι 14.000 πυροσβέστες, οι 2500 εποχικοί πυροσβέστες και οι 4000 εθελοντές», προσθέτοντας ότι «φωτιές υπάρχουν, είναι μία πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουμε, πλημμύρες θα υπάρχουν, έντονα καιρικά φαινόμενα θα υπάρχουν και η δουλειά μας είναι η πολιτική προστασία, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, την περιουσία τους και τα δάση» .

Στη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετείχαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος και Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Γεώργιος Πουρναράς.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και πραγματοποίησε εκ νέου σύσκεψη με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη αλλά και με εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ.


Πηγή