Φλωρίδης: Φρένο στη βιομηχανία των μηνύσεων με ποινές και πρόστιμα

39

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, εξήγησε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που έχει για την αναβάθμιση της Δικαιοσύνης

Ποινές και πρόστιμα στους καθ’έξιν μηνυτές, προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (7.7.2023) από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων που γίνονται από την Πέμπτη και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, εξήγησε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που έχει για την αναβάθμιση της Δικαιοσύνης, το οποίο έχει βασικό στόχο να απονέμεται γρήγορα αλλά και να δοθεί ένα τέλος στη βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων.

Γι’ αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε πρόστιμα και ποινές για τις μηνύσεις που μπαίνουν στο αρχείο, λέγοντας ότι «η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνεται καταχρηστικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης και πρόσθεσε ότι ο νέος δικαστικός χάρτης θα περιλαμβάνει – όχι καταργήσεις – αλλά ενοποιήσεις δικαστηρίων σε μια περιφέρεια και ορθολογικότερη αξιοποίηση των δικαστών».

Παράλληλα, ο Γιώργος Φλωρίδης απάντησε και στα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, σχετικά με τις παρακολουθήσεις, λέγοντας ότι «η υπόθεση απασχόλησε Βουλή και τις ανεξάρτητες αρχές. Που κατέληξε; Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Ζητάτε πληροφόρηση. Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην προανακριτική διαδικασία. Δεν πιστεύω να θέλετε να υποκαταστήσω του εισαγγελείς…».

Σχετικά με τις αιτιάσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, για την προστασία των δανειοληπτών, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «θα αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από περίεργες διατάξεις… Το άρθρο 404 για την τοκογλυφία των τραπεζών με τις αλλαγές που κάνατε το 2019 στον Ποινικό Κώδικα εξαφανίστηκε…».


Πηγή