Σκρέκας: Να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα για τον πληθωρισμό

44

Η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού προέρχεται από τα φρούτα που είναι γύρω στο 28%, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. 

«Πράγματι ο πληθωρισμός επιμένει και ταλαιπωρεί την ελληνική οικογένεια. Για να είμαστε ακριβείς, ο συνολικός πληθωρισμός είναι 2%, από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη, αλλά στα τρόφιμα είναι περίπου στο 12% και πραγματικά αυτό δυσκολεύει πολύ την ελληνική οικογένεια» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον Γιώργο Αυτιά.

Ειδικότερα, προέταξε την ανάγκη «να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα ώστε να τιθασεύσουμε αυτόν τον εισαγόμενο πληθωρισμό» και σημείωσε ότι «το καλάθι του νοικοκυριού» θα συνεχιστεί.

Όσον αφορά μτο ζήτημα της αισχροκέρδειας, ο κ. Σκρέκας είπε ότι θα επιβληθεί πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στα σούπερ μάρκετ και θα επεκταθούν και στους προμηθευτές, στις εφοδιαστικές αλυσίδες, αλλά και στους παραγωγούς εντός Ελλάδας, προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, είπε πως αυτή τη στιγμή γίνονται μαζικοί έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης που επιχειρούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές, διαθέτοντας απομιμήσεις που τις τιμολογούσαν ακριβότερα.


Πηγή