Συγχαρητήρια αστυνομικών σε Μηταράκη για τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ΕΛΑΣ

40

Συγχαρητήρια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νότη Μηταράκη, για τα αντανακλαστικά που επέδειξε δίνουν τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει σύμφωνα με τις εξαγγελίες που πραγματοποίησε με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του θανάτου 20χρονου Σύριου από πυρά αστυνομικού.

Όπως σημειώνει η Ένωση, «πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, έκρινε σκόπιμη την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα προκειμένου να μην παραμένουν ατιμώρητα αδικήματα μικρής εγκληματικότητας και η κατά συρροήν διάπραξή τους να μη δημιουργεί κλίμα ατιμωρησίας

Επιπρόσθετα, τόνισε την αναγκαιότητα εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού σχετικά με το πρωτόκολλο εμπλοκής, δίνοντας μάλιστα εντολή για την έκδοση διαταγής ώστε μέσα στο 2023 να έχει πραγματοποιηθεί.

Τέλος, εξήγγειλε τη δρομολόγηση της τοποθέτησης καμερών στους αστυνομικούς, οι οποίες θα συμβάλλουν στην προστασία των πολιτών αλλά και των ίδιων των αστυνομικών, καταγράφοντας με ισχυρά αποτρεπτικό τρόπο, πέρα από περιπτώσεις τυχόν κρατικής αυθαιρεσίας, το οποιοδήποτε τελούμενο αδίκημα, διαλύοντας τις οποίες τυχόν εγειρόμενες αμφιβολίες.

Για πρώτη φορά, ευθύς με την ανάληψη των καθηκόντων του, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προβαίνει σε τέτοιες ανακοινώσεις».

«Η Ένωσή μας, δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα επιδείξει αμέριστη συμπαράσταση στις προθέσεις και κινήσεις του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στηρίζοντας κάθε προσπάθειά του προς όφελος των συναδέλφων μας και ενίσχυσης της διαφάνειας της κρατικής δράσης», καταλήγουν οι Αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Πηγή