Δημοσκόπηση GPO: Αυτοδυναμία ΝΔ θέλει το 43,2% των ερωτηθέντων

50

Δημοσκοπήσεις: Πέφτει σήμερα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου – Ανατροπές στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών με 4ο τον Α. Τσίπρα

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας με τις κεντρικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «ξορκίζουν» τη χαλαρή ψήφο και καλούν τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε για το Star η GPO, η πλειοψηφία των πολιτών θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση από την κάλπη της Κυριακής, ενώ κατέγραψε ανατροπές στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών.

H μεγάλη δημοσκόπηση του Star

Αυτοδυναμία της ΝΔ επιθυμεί το 43,2% των ερωτηθέντων, στη δημοσκόπηση της GPO. Κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το 23,5%, ενώ το 12,4% θέλει μια κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

«Το αίτημα για αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ είναι πλειοψηφικό, από το 43,2% του συνόλου» εξηγεί ο διευθυντής ερευνών της GPO, Αντώνης Παπαργύρης, ο οποίος συμπληρώνει ότι πρόκειται για ποσοστό που προσομοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την εκτιμώμενη εκλογική επιρροή.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι το αίτημα που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε απήχηση πέραν του κομματικού του ακροατηρίου.

Ανατροπές στις δημοφιλίες στη μεγάλη δημοσκόπηση του Star

Στη δημοσκόπηση της GPO και στην ερώτηση ποια είναι η άποψη σας για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος στις θετικές γνώμες των ερωτηθέντων. Την ανατροπή κάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας που ανεβαίνει στη δεύτερη θέση, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. Την τέταρτη θέση, με 70,5% των αρνητικών ψήφων έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή