Σχοινάς: «Πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε περίπτωση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης»

48

«Διασφαλίσθηκε ότι όλοι οι πολίτες είχαν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σήμερα (11/07), ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στάθηκε στην ανάγκη διασφάλισης πλήρους ετοιμότητας σε περίπτωση άλλης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, αναφερόμενος στα μαθήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πανδημία του κορωνοϊού, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ήλθε η ώρα να “αντλήσουμε” μαθήματα. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι σε περίπτωση άλλης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης θα είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι, προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε. Η έκθεση για τον κορωνοϊό έχει σημαντική συμβολή σε αυτό το γεγονός», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς.

Ακόμη, έκανε λόγο για «ανθεκτικότητα», υποστηρίζοντας ότι «με την πανδημία, μάθαμε πώς να διαχειριζόμαστε βραχυπρόθεσμα, ως πυροσβέστες, ενώ, δημιουργήσαμε μία “βαριά” κληρονομιά για το μέλλον, ως αρχιτέκτονες».

Τέλος, εντόπισε πως «αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, η οποία βρίσκεται στην “καρδιά” των προσπαθειών μας. Η στρατηγική των εμβολίων ήταν μία gamechanging κίνηση για την καταπολέμηση της πανδημίας. Διασφαλίσθηκε ότι όλοι οι πολίτες είχαν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας και κοινωνικής κατάστασης».


Πηγή