Η βάση των «6+6» δείχνει την «έξοδο» από τον ΣΥΡΙΖΑ

63

Όλα δείχνουν οριστική ρήξη της γενιάς των «40αρηδων» με το κόμμα Κασσελάκη – Πολάκη – Τζάκρη.

Την αποχώρηση από την Κουμουνδούρου της ομάδας που συσπειρώνεται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου, προκρίνουν με συντριπτική πλειοψηφία τα στελέχη της βάσης που τη στηρίζουν, γεγονός που αναμένεται να σηματοδοτήσει την οριστική ρήξη της γενιάς των «40αρηδων» με το κόμμα Κασσελάκη – Πολάκη – Τζάκρη.

Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η διαδικτυακή πανελλαδική συνδιάσκεψη των «6+6», στην οποία μετέχουν εκατοντάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από ολόκληρη την Ελλάδα. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται προκειμένου να ακουστούν οι διαθέσεις της βάσης, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από τους Έφη Αχτσιόγλου – Αλέξη Χαρίτση – Νάσο Ηλιόπουλο – Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι σήμερα δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια είδηση που θα αφορά στο πολιτικό μέλλον των νεαρών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπήρξαν και πετυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Από την εισήγηση, κιόλας, του Νάσου Ηλιόπουλου, κατέστη απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνύπαρξης με τη νέα ηγετική ομάδα, η οποία μοιάζει αποφασισμένη να προχωρήσει στον δικό της, απολίτικο δρόμο, που θα βασίζεται σε μια λογική «μονομαχίας στην Άγρια Δύση», ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και αν στην ηγεσία της ομάδας των «6+6» υπάρχουν κάποιες δεύτερες σκέψεις ως προς το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης τους από την Κουμουνδούρου, τα στελέχη της βάσης δεν δείχνουν να έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασμό για το πως θα πρέπει να προχωρήσουν.

Από εκείνους και εκείνες που πήραν τον λόγο, η συντριπτική πλειοψηφία απαίτησε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, ακόμα και αν δεν υπάρχει ο «μαγικός αριθμός» των 10 βουλευτών που χρειάζεται για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αφενός διότι εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις βουλευτών από το κόμμα Κασσελάκη – Πολάκη – Τζάκρη στο εγγύς μέλλον.

Αφετέρου, γιατί τα μέλη του κόμματος που δούλεψαν για το 44% που έλαβε η Έφη Αχτσιόγλου στις πρόσφατες εκλογές, έχουν αποχωρήσει ήδη από το «κουφάρι» του ΣΥΡΙΖΑ ή ετοιμάζονται να το πράξουν άμεσα, δηλαδή τα επόμενα 24ωρα με μαζικές δηλώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει κανένας να τους στηρίξει στον δρόμο προς το Συνέδριο – για το οποίο και πιστεύουν ότι θα μετατραπεί σε μια ένα κακοπαιγμένο μονόπρακτο του νέου προέδρου.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τον δρόμο της εξόδου από την Κουμουνδούρου θα ακολουθήσει και η πλειοψηφία του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ -ακόμα και αύριο- τότε γίνεται ξεκάθαρο πως η νέα ηγετική ομάδα θα καταστεί παντοδύναμη μέσα στο κόμμα.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και τα δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη «δεξαμενή» προοδευτικών πολιτών που δεν βλέπει το μέλλον της δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά ούτε και στο ΠΑΣΟΚ, η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, φαντάζει σίγουρη.

Το μόνο που μένει να οριστικοποιηθεί, είναι η ώρα και η ημέρα του αποχαιρετισμού, η οποία, ίσως, να πάρει λίγες ημέρες παραπάνω από όσες θα ήθελαν τα στελέχη της βάσης.


Πηγή