ΣΥΡΙΖΑ: Η Αχτσιόγλου ανακοινώνει υποψηφιότητα, ο Παππάς τις τελευταίες κινήσεις

43

ΣΥΡΙΖΑ: Συμπληρώνεται σταδιακά το «παζλ» των υποψηφιοτήτων για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, με την Έφη Αχτσιόγλου να κάνει πρώτη και δημόσια τις σχετικές ανακοινώσεις, την ώρα που ο Νίκος Παππάς φροντίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από τη δική του τελική κίνηση.

Κάτω από τον καυτό αθηναϊκό ουρανό θα κάνει η πρώην υπουργός την ανακοίνωση της υποψηφιότητα της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 12.30, στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών.

Στο πλευρό της νεαρής πρώην υπουργού θα βρίσκονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από όλες τις τάσεις του κόμματος που συσπειρώνονται στο πλευρό της, ενώ την υποψηφιότητα της αναμένεται να στηρίξει και ένα πρώην κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, που πρόσφατα εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου βρίσκονται δυνάμεις από όλες τις τάσεις του κόμματος. Από την «Ομπρέλα» οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Παπαδημούλης, σύσσωμη η «Νέα Φρουρά», δηλαδή Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπάρκας και Αλέξης Χαρίτσης, αλλά και ένα μεγάλο τμήμα των «προεδρικών».

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, φαίνεται πως έχει λάβει οριστικά την απόφαση να αποτελέσει το αντίπαλο δέος απέναντι στην Αχτσιόγλου. Την υποψηφιότητα του αναμένεται να στηρίξει η πλειοψηφία του πάλαι ποτέ «προεδρικού» μπλοκ» και αρκετοί «πασοκογενείς». Ο πρώην υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα τη δική του κίνηση, ενδεχομένως και πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Την πρόθεση τους να διεκδικήσουν την ηγεσία έχουν εκφράσει στο περιβάλλον τους και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Παύλος Πολάκης, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινώσει τι θα πράξουν.


Πηγή