Έφη Αχτσιόγλου: Οι στόχοι της για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ

39

Την υποψηφιότητα της ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου, σε μια λιτή εκδήλωση, στον μινιμάλ χώρο του περιστυλίου του Ωδείου Αθηνών, δίνοντας το στίγμα της για το πως οραματίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας.

Πέραν των όσων είπε η ίδια, στη σύντομη δήλωση που έκανε προς τους εκπροσώπους του Τύπου, οι συνεργάτες της έκαναν μια σύντομη αποτίμηση της ως τώρα πορείας, μετά το σοκ της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το αύριο του κόμματος.

Το ενδιαφέρον, είναι ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και πως τον ενημέρωσε για την πρόθεση της να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Όπως σημείωσαν, η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, χωρίς τον ιστορικό του αρχηγό, τονίζοντας ότι ήταν πολύ σημαντικό ότι πάρθηκαν αποφάσεις από την πρώτη στιγμή. Ανέφεραν, επίσης ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα πρέπει να γίνουν πριν από τη ΔΕΘ.

Τις επόμενες ημέρες, ακόμα και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής,θα ακολουθήσει αναλυτική πολιτική πλατφόρμα.

Από εκεί και πέρα, ανέφεραν ότι η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει περιοδείες στην Αθήνα, αρχικά και στη συνέχεια στην περιφέρεια. Η καμπάνια της θα στηρίζεται στο σλόγκαν «Έλα να ψηφίσεις», έτσι ώστε να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από την πλευρά των προοδευτικών πολιτών.

Αντιλαμβανόμενοι ότι το καλοκαίρι και οι συσσωρευμένη κούραση από τις διπλές εκλογές, αλλά και το σοκ της διπλής ήττας και η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ενδεχομένως και να δημιουργήσει αντικειμενικά προβλήματα, οι συνεργάτες της κ.Αχτσιόγλου υπογράμμισαν ότι το κόμμα θα βρει τους ρυθμούς του, αλλά το κρίσιμο θα είναι να μην απομακρύνεται η κοινωνία από αυτό, όσο το ψάχνει εσωτερικά.

Το βασικό στίγμα της υποψηφιότητας της θα είναι τα όσα ανέφερε. Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τους πολίτες από τη από τη ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο για να έχει τη δυνατότητα διακυβέρνησης, να επιστρέψει δηλαδή σε κυβερνητική τροχιά με συγκεκριμένες αιχμές.

Να κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο επαγγελματισμός, τεχνοκρατισμός και ο σύγχρονος λόγος, για έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα παραμένει ως έχει στην οικογένεια της ευρωπαϊκής αριστεράς.


Πηγή