ΣΥΡΙΖΑ: «Ψήνεται» το debate ανάμεσα στους υποψήφιους

39

Όλα δείχνουν πως σύντομα οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσουν τις επόμενες ημέρες τους όρους διεξαγωγής της εσωκομματικής αναμέτρησης και κυρίως, το πως και πότε θα διεξαχθούν οι τηλεμαχίες ανάμεσα στους τέσσερις επίδοξους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα.

Την Τρίτη, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς ζήτησε να διεξαχθούν δύο debate, ένα στα τέλη Ιουλίου και ένα στα τέλη Αυγούστου, με σκοπό να ακούσουν οι πολίτες τους τέσσερις υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μπορέσουν να κρίνουν για το ποιον/ποια προτιμούν.

Οι πυρκαγιές που κατέκαψαν Αττική, Κορινθία και Βοιωτία, είναι ως αποτέλεσμα να «χαθεί» η πρόταση αυτή από την επικαιρότητα. Πλέον, όμως, φαίνεται ότι το «νερό έχει μπει στο αυλάκι» και το θέμα θα συζητηθεί άμεσα ανάμεσα στους εκπροσώπους των τεσσάρων και φυσικά στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο της Έφης Ατχσιόγλου είναι κάτι παραπάνω από θετικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πιστεύουν ότι όντως θα πρέπει να γίνει μια δημόσια συζήτηση για το μέλλον του κόμματος. Όχι, όμως, με όρους «αντιπάλων», αλλά συντρόφων που αγωνιούν για το αύριο του κόμματος και της παράταξης, συνολικά.

Βέβαια, δεν είναι διατεθειμένοι να το συζητήσουν τώρα, την ώρα που οι φλόγες έχουν κυκλώσει τη χώρα. Προφανώς και είναι σημαντικό το θέμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως τώρα, προέχει η μάχη με τις φωτιές και η συμπαράσταση στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και σε εκείνους που προσπαθούν να σώσουν ζωές και περιουσίες.

Και οι συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι θετικοί στη διεξαγωγή τηλεμαχίας. Όμως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η διεξαγωγή μιας πραγματικής συζήτησης και όχι το κυνήγι της ατάκας, στα πρότυπα του debate των πολιτικών αρχηγών, που πρόσφατα παρακολουθήσαμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Πάντως, είναι σαφές ότι όλες οι πλευρές θέλουν να γίνει μια τέτοια τηλεοπτική «μονομαχία» και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν το πως και το πότε αυτή θα διεξαχθεί.


Πηγή