Φίλη για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων προτείνει η «Ομπρέλα»

57

Νέος γύρος εσωκομματικής αντιπαράθεσης φαίνεται ότι λαμβάνει χώρα στην Κουμουνδούρου, αυτή τη φορά για το πρόσωπο που θα στηριχτεί από το κόμμα στον δήμο Αθηναίων.

Ένας νέος γύρος εσωκομματικής αντιπαράθεσης φαίνεται πως λαμβάνει χώρα στην Κουμουνδούρου, αυτή τη φορά σε σχέση με το πρόσωπο που θα στηριχτεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων, απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.

Μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» με τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Νίκο Παππά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στράφηκε προς τον καθηγητή Νίκο Φαραντούρη, ο οποίος, όμως, για τους δικούς του λόγους, αρνήθηκε την πρόταση.

Έτσι, έγινε κρούση προς το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος αν και γνωρίζει τη δυσκολία του εγχειρήματος, δήλωσε πρόθυμος να ριχτεί στη μάχη της Αθήνας, επιδεικνύοντας τον βαθύ κομματικό του πατριωτισμό.

Φαίνεται, όμως, πως μερίδα της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, της «Ανοιχτής Πόλης», δεν καλοδέχθηκε την πρόταση για τον νεαρό σύντροφό τους και δήλωσε ότι θα προτείνει άλλον υποψήφιο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Φίλη. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι η νομαρχιακή οργάνωση Ά Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, ελέγχεται από την «Ομπρέλα», η οποία θέλει να προωθήσει ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο, όπως ο Φίλης, το οποίο προέρχεται από τη δική της ομάδα.

Πάντως, η «Ανοιχτή Πόλη» και η «Ομπρέλα» θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει από νωρίτερα στη συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς να αφήσουν να χαθεί πολύτιμος χρόνος και το κόμμα να αναζητά εναγωνίως πρόσωπα να στηρίξει απέναντι στον Μπακογιάννη.


Πηγή