Κωνσταντοπούλου: «Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας διακρίνεται από έλλειψη ετοιμότητας»

97

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη ενσυναίσθησης.

Σήμερα (27/07), η Ζωή Κωνσταντοπούλου «εξαπέλυσε» δριμύ «κατηγορώ» εναντίον της κυβέρνησης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Αναφερόμενη στις φωτιές που μαίνονται στη χώρα μας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «δυστυχώς, ενώ η Ρόδος κατακαίγεται για δέκα ημέρες, δεν άκουσα στο κοινοβούλιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις και τοποθετήσεις από την κυβέρνηση, αλλά αντ’ αυτού συζητείται η ανάθεση καθηκόντων οδηγού ασθενοφόρου σε πυροσβέστες».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενη στον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ανέφερε ότι δεν αντιλαμβάνεται πώς δύο χρόνια μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι στην ίδια κατάσταση, διακρινόμενος από έλλειψη ετοιμότητας. Ακόμη, διερωτήθηκε ρητορικά πώς το αντιμετωπίζει αυτό η κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για έλλειψη ενσυναίσθησης.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επεσήμανε ότι «επί τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση δεν προέβλεψε ότι το ΕΚΑΒ έπρεπε να στελεχωθεί, και έπρεπε να αρχίσουν άνθρωποι να πεθαίνουν αβοήθητοι σε καρότσες». Επιπλέον, κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποσύρει διατάξεις οι οποίες είναι –κατά την άποψή της– πρόχειρες και ενθαρρύνουν τη διαφθορά.

Διατάξεις που δεν λύνουν προβλήματα στον τομέα της υγείας, «αλλά θα δημιουργήσουν άλλα» και οι «οποίες θέτουν σε κίνδυνο πολλαπλώς τους πολίτες και τους ασθενείς, των οποίων τη μεταφορά αναθέτετε σε μη εκπαιδευμένο προσωπικό». Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «η Βουλή θα πρέπει να επιτελέσει τον ρόλο της και να λειτουργήσει για τους πολίτες».

Στην έναρξη της ομιλίας της, στάθηκε στο ζήτημα της βίας, «με αφορμή καταγγελία βουλευτών του ΚΚΕ για επίθεση σε βουλευτή του κόμματος, του κ. Δελή, ενώ επιχειρούσε να συνδράμει μία γυναίκα την οποία διώχνουν από το σπίτι της για μηδαμινή οφειλή», όπως είπε.

«Η Πλεύση Ελευθερίας καταδικάζει την άσκηση βίας εναντίον μελών του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι βουλευτές, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, πρέπει να είναι απολύτως προστατευμένοι και αν ασκήθηκε βία, αστυνομική, αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί και η Βουλή δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή», ολοκλήρωσε.


Πηγή