ΣΥΡΙΖΑ: Και τρίτη πρόταση για τον Δήμο Αθηναίων – Υποψήφια η Όλγα Μπαλαούρα

90

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες της «Ανοιχτής Πόλης» για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας.

Το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστή και μια τρίτη πρόταση της «Ανοιχτής Πόλης», για μια υποψήφια για τον Δήμο της Αθήνας, για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πρόκειται για τη δρα Αρχιτεκτονικής, στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Ανοιχτής Πόλης, Όλγα Μπαλαούρα.

μερίδα της Ανοιχτής Πόλης προτείνει τη δρα αρχιτεκτονικής Όλγα Μπαλαούρα

Εκτός της νέας αυτής πρότασης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κληθεί να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο πρόσωπα πρώτης γραμμής. Τον Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος αν και γνώριζε τη δυσκολία του εγχειρήματος, δήλωσε πρόθυμος όταν του ζητήθηκε να ριχτεί στη μάχη της Αθήνας, επιδεικνύοντας τον βαθύ «κομματικό πατριωτισμό».

Όμως, μερίδα της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, της «Ανοιχτής Πόλης», δεν καλοδέχθηκε την πρόταση για τον νεαρό σύντροφό τους και δήλωσε ότι θα προτείνει άλλον υποψήφιο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος που προκρίνουν, είναι ο Νίκος Φίλης. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι η νομαρχιακή οργάνωση Ά Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, ελέγχεται από την «Ομπρέλα». Πάντως, η υποψηφιότητα Φίλη, δύσκολα θα περάσει από την Πολιτική Γραμματεία.

Σίγουροι είναι για την περιφέρεια Αττικής, ο δήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία θα στηριχτεί η Γεωργία Ζεμπιλιάδου (όπως και από το ΠΑΣΟΚ), ο εκπαιδευτικός και πρώην βουλευτής, Γιάννης Στέφος, στα Ιόνια νησιά ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη η Τάνια Ελευθεριάδου και στη Στερεά Ελλάδα ο Απόστολος Γκλέτσος.


Πηγή