Γεροτζιάφας: «Ο Κασσελάκης έχει χαρακτηριστικά ακραίου κέντρου» – Γιατί αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ

107

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει χαρακτηριστικά ακραίου κέντρου», υπογράμμισε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Α’ Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «θέλει να κάνει ένα κόμμα, στο μοντέλο του αμερικάνικου δημοκρατικού», αναφερόμενος στον νέο Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

«Να κάνουμε μία παραδοχή. Γνωρίζουμε για τον κύριο Κασσελάκη, για την πολιτική του γραμμή, αυτά που έχει δηλώσει αυτός και οι συνεργάτες του. Αυτό που έχουμε καταλάβει, από το πρώτο βίντεο, είναι ότι πρόκειται για ένα πολιτικό που έχει χαρακτηριστικά κέντρου. Ακραίου κέντρου, θα έλεγα.

Αν πάρουμε τις θέσεις του για τον μισθοφορικό στρατό, είναι ένα κλασσικά φιλελεύθερο χαρακτηριστικό. Το δεύτερο που έχει δηλώσει ο κύριος Κασσελάκης, είναι ότι το κόμμα που θέλει να κάνει είναι ένα στο μοντέλο του αμερικάνικου δημοκρατικού κόμματος», υπογράμμισε αρχικά, μιλώντας στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Πράγμα το οποίο σημαίνει, άμα το μεταφράσουμε στις πολιτικές στις οποίες ασκούνται στο κοινωνικό πεδίο θα είναι αντίστοιχα της αμερικάνικης έμπνευσης. Χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό. Αλλά αν το πάμε στο σύστημα υγείας, τότε έχει μία πόλωση. Ή ακραία ιδιωτικοποίηση ή κρατικός έλεγχος, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα και ισχυρό καθολικό ποιοτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτός ήταν και ο άξονας στον οποίο στρατεύθηκα και δούλεψα στο think tank του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε ο Πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι, με βάση αυτά τα δεδομένα, ότι δεν απαντάται ο καταρχήν και ο κατεξοχήν στρατηγικός στόχος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας», σχολίασε, σημειώνοντας ότι το πολιτικό σχέδιο που θα υπηρετήσει ο κ. Κασσελάκης είναι αντίθετο με τους λόγους που πολιτεύθηκε ο ίδιος.

Όσον αφορά τη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον ίδιο και την αποχώρησή του, ο κ. Γεροτζιάφας υπογράμμισε ότι στοχεύει «στη δήλωση που είχα κάνει για τον εμβολιασμό. Μαζικό, καθολικό εμβολιασμό για σώσουμε τη ζωή των ανθρώπων, των πολιτών την υγεία και επίσης την κοινωνική συνοχή.

Πόσο σημαντικό είναι κάποιος να έχει άποψη για το κρατικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχουμε στη Θεσσαλία μία μεγάλη υγειονομική “βόμβα”. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η οδύνη και να προστατευθεί η υγεία των ανθρώπων, είναι ένα τεράστιο και επείγον κεφάλαιο», ολοκλήρωσε.


Πηγή