ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Τα ερωτήματα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο»

42

Πολιτικές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αποθήκη των πυρομαχικών της Νέας Αγχιάλου. Το ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις.

Ο Δημήτρης Μπιάγκης, αρμόδιος στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα θέματα Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων και ο Τομέας Άμυνας του κόμματος, χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά σοβαρό και μεγαλύτερο πλήγμα, για το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων», τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίλαο, την εκκένωση του αεροδρομίου και την απομάκρυνση μαχητικών αεροσκαφών F-16, για προληπτικούς λόγους.

Σε κοινή τους δήλωση διατυπώνουν πολλά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων, όπως αναφέρουν. «Πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εμμέσως πλην σαφώς, αποδέχεται τις όποιες ευθύνες και ζητά τη διερεύνησή τους αποφασίζοντας την άμεση διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το συμβάν», σημειώνουν.

Τα αρμόδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με κάθε τρόπο στο κοινωνικό σύνολο και στην αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην προκειμένη περίπτωση φάνηκαν απροετοίμαστες και εντελώς αδύναμες να υπερασπιστούν τα του οίκου τους.

«Τι έφταιξε και η κατάσταση είχε αυτή την άσχημη εξέλιξη;», προσθέτουν. Δηλώνουν πως αναμένουν από την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος το θέμα, τόσο όσον αφορά στα αίτια και την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που οδήγησαν σε αυτά τα θλιβερά αποτελέσματα, καθώς και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προληπτική και κατασταλτική αντιμετώπιση ενδεχόμενων μελλοντικών ανάλογων καταστάσεων.


Πηγή