Πηγές Κουμουνδούρου: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει εμφύλιος αλλά… εσωτερικοί εχθροί

29

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη ενάντια στην δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης.

Να δώσουν την αίσθηση ότι στην Κουμουνδούρου δεν υπάρχει καμία «εμφύλια» διαμάχη και πως όλα αυτά που συμβαίνουν είναι μια ενορχηστρωμένη επίθεση από «ξένα κέντρα» και «αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις», επιχειρούν από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, επιχειρούν να απομονώσουν τους Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη από την «Ομπρέλα» -δηλαδή μια ομάδα που αποτελούσε το 30% του κόμματος πριν την παραίτηση Τσίπρα- και όλους όσοι διαφωνούν με τις πρακτικές του Στέφανου Κασσελάκη, αποδίδοντας την γενικευμένη σύρραξη στο εσωκομματικό πεδίο «σε μεμονωμένα στελέχη που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη ενάντια στην δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης.

Μάλιστα, θεωρούν ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ενωμένο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα, με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του, τους προοδευτικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν το τέλος της αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη και την μεγάλη πολιτική αλλαγή!

«Αυτή είναι η μοναδική και κύρια μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η θέση τους είναι πως η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις και συντηρείται από δηλώσεις «μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό».

Προφανώς δεν είδαν, ούτε και άκουσαν τα τελευταία 24ωρα στελέχη που ανήκουν στην νέα ηγετική ομάδα να επαναλαμβάνουν μονότονα τα περί «υπονομευτών», που διακινούσε ο διαδικτυακός «υπόνομος» που «αγκάλιασαν» κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο.

Ο «εμφύλιος πόλεμος» έχει δύο αντιμαχόμενα μέρη, συνεχίζουν από την Κουμουνδούρου, επιμένοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει «εμφύλιος». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς», τόνισαν στη συνέχεια.

Δηλώνουν, επίσης, πως είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

«Σε αυτό το παιχνίδι είμαστε όλοι και όλες απέναντί τους. Κανείς δεν πρόκειται να ανακόψει την προσπάθεια για την τελική νίκη», σημειώνουν από το προεδρικό περιβάλλον.


Πηγή