Σωτηρία Κουμπούλη: «Να φέρουμε μία νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου στο Μαρούσι»

69

Η Σωτηρία Κουμπούλη, υποψήφια δημοτικής σύμβουλος Αμαρουσίου με την παράταξη του Τάσου Γιαννακόπουλου, μιλά στο Newsbomb.gr για την απόφαση της να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση αλλά και τις «προκλήσεις» της επόμενης ημέρας των εκλογών

Συνέντευξη στo Newsbomb.gr παραχώρησε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου με την παράταξη «Ανανέωση – Επανεκκίνηση στο Δήμο Αμαρουσίου», Σωτηρία Κουμπούλη.

Η έμπειρη δικηγόρος εξηγεί για ποιο λόγο αποφάσισε να μπει στη «μάχη» της αυτοδιοίκησης ενώ μιλά και για τον υποψήφιο δήμαρχο, κ. Τάσο Γιαννακόπουλο.

Παράλληλα, η κυρία Κουμπούλη σταχυολογεί τα πιο σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στο δήμο Αμαρουσίου αλλά και στην επόμενη μέρα, εφόσον η παράταξή της κερδίσει στις εκλογές.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κυρία Κουμπούλη είστε δικηγόρος και ταυτόχρονα υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ανανέωση – Επανεκκίνηση στο Δήμο Αμαρουσίου». Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Πράγματι βιοπορίζομαι από τη δικηγορία εδώ και 17 χρόνια. Ωστόσο πιστεύω -ή τουλάχιστον προσπαθώ- να ασκώ το λειτούργημα και όχι το επάγγελμα του δικηγόρου.

Με αυτή την έννοια δεν «μπλέχτηκα» με την πολιτική από τυχαιότητα, αλλά είμαι ανέκαθεν ενεργό πολιτικό ον και δε διστάζω να τοποθετούμαι δημόσια, ακόμα και εάν οι θέσεις μου ενίοτε κρίνονται ως προκλητικές.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή λοιπόν, πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πώς ήρθατε σε επαφή με τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Γιαννακόπουλο: Ποια ήταν τα κριτήρια με βάση τα οποία αποφασίσατε να συμμετάσχετε στον συνδυασμό;

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ενεπλάκην με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακριβώς εξαιτίας της υποψηφιότητας του κ. Γιαννακόπουλου, με τον οποίο συνεργάζομαι επαγγελματικά στην «ελεύθερη αγορά» εδώ και πολλά χρόνια, καθώς ασχολείται με τις αναδιαρθρώσεις μεγάλων επιχειρήσεων. Μάλιστα, η εν λόγω χρονική στιγμή ήταν πολύ δύσκολη και απαιτητική για εμένα καθώς μόλις είχα αναλάβει ρόλο Συμβούλου Διοίκησης σε θυγατρική εταιρεία πολυεθνικού Ομίλου στο εξωτερικό, οπότε και αποφάσισα να ζητήσω άδεια άνευ αποδοχών για να στηρίξω τον αγώνα του. Όταν δε μου ζήτησε να ξανασκεφτώ την άδεια άνευ αποδοχών μου και την επιστροφή μου από το εξωτερικό, του είπα -χωρίς δεύτερη σκέψη – ότι θα γύριζα από παντού στον κόσμο για να τον στηρίξω!

Και πραγματικά πιστεύω τόσο πολύ σε αυτόν όχι μόνο γιατί είναι ένας ευφυής άνθρωπος, ένας τεχνοκράτης με βαθιά γνώση της λειτουργίας της αγοράς, αλλά κυρίως γιατί είναι ένας άνθρωπος με ήθος, αρχές και αξίες, γεγονός που τον οδηγεί στο να χρησιμοποιεί τις γνώσεις και τις δεξιότητές του πάντα με προσανατολισμό την πρόοδο, την ανάπτυξη και το κοινό καλό. Αυτό άλλωστε έκανε και το 2007 ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, που κατάφερε και έσωσε τις θέσεις των εργαζομένων (περίπου 2.000 άτομα) με τροπολογία στη Βουλή, καθώς τότε ο Δήμος βρισκόταν σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, έχοντας προβεί σε στάση πληρωμών. Είμαι βέβαιη λοιπόν ότι ο κ. Γιαννακόπουλος είναι ο ιδανικός Δήμαρχος για να φέρει μία νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου στο Μαρούσι, και -αν μου επιτρέπετε- να προσθέσει κι αυτός ένα ακόμα λιθαράκι στον τρόπο που πρέπει να ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα, πλάι σε άλλους εμπνευσμένους ανθρώπους. Με αυτή την έννοια δεν «συμμετέχω» στον Συνδυασμό «Ανανέωση – Επανεκκίνση στο Δήμο Αμαρουσίου», αλλά έχω την τιμή να έχω επιλεγεί από αυτόν τον Άνθρωπο, στα πλαίσια του οράματός του για μια στρατηγική αναδιάρθρωση του Δήμου Αμαρουσίου.

Δεδομένου ότι ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μόλις ένα μήνα πριν από τις εκλογές, ποια τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους δημότες; Θα τα καταφέρετε;

Πράγματι κατήλθαμε στον προ-εκλογικό στίβο τελευταία στιγμή, ωστόσο με έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι «τον λαγό τον είχε πάρει ο ύπνος», είτε πιστεύοντας ότι δε θα είχε άλλον υπολογίσιμο αντίπαλο, είτε επειδή «ναρκώθηκε» σε ανύποπτο χρόνο στη διάρκεια της τετραετίας. Και αυτό δεν είναι μία υπερβολική προσωπική μου διαπίστωση, αλλά είναι κάτι που σιγο-μουρμουρίζεται σε κάθε σπίτι με άπλυτους κάδους απορριμμάτων απ’ έξω, σε κάθε παιδική χαρά με ξεχαρβαλωμένες κούνιες, σε κάθε δρόμο γεμάτο λακκούβες. Δυστυχώς, το Μαρούσι -παρά την έντονη οικιστική και εν γένει πολεοδομική του ανάπτυξη- για τους δημότες που βιώνουν την καθημερινότητά του, είναι ένας Δήμος εγκαταλελειμμένος, παρηκμασμένος και χωρίς σημαντικό τεχνικό έργο την τελευταία τετραετία.

Ποια ιεραρχείτε ως τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης αυτή τη στιγμή; Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι πρέπει να επικεντρωθείτε εάν είστε η επόμενη Διοίκηση;

Υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, επί τη βάση των καταγεγραμμένων προβλημάτων του Δήμου, το οποίο θα παρουσιαστεί στους δημότες και στην κεντρική προ-εκλογική Ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου μας, αυτή την Παρασκευή, στην πλατεία Γαρδέλη, στις 8:30 μ.μ. και το οποίο κινείται σε τέσσερις άξονες:

  • Τη μέγιστη απορρόφηση των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του Πράσινου Ταμείου,
  • Τη δημιουργία νέων καινοτόμων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (κυκλική οικονομία, διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής πόρων, παρατηρητήριο ενεργειακής φτώχειας κ.λπ)
  • Τη βελτίωση της Καθημερινότητας των δημοτών, ώστε το Μαρούσι να καταστεί μία πόλη καθαρή, μία πόλη ευημερίας και ασφάλειας για όλους, και τέλος
  • Τη δημιουργία περιβαλλοντικών υποδομών, που φυσικά εδώ εντάσσεται η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, το οποίο και θα αποτελέσει προτεραιότητα της νέας Διοίκησης του Δήμου, αλλά και άλλων αντιπλημμυρικών έργων που έχουν μείνει στα χαρτιά.


Πηγή