Προστασία πρώτης κατοικίας: Στην Ολομέλεια σήμερα η νέα ρύθμιση

769

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που περιλαμβάνει την τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων η συζήτηση, αν κριθεί σκόπιμο, μπορεί να συνεχιστεί και την Παρασκευή, οπότε και θα ψηφιστεί η τροπολογία.

Μετά το Eurogroup της 5ης Απριλίου θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση η ρύθμιση για τις 120 δόσεις για τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στις 17-18 Απριλίου αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το πόρισμα που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι οι γερμανικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε πάνω από 300 δισ. ευρώ.

Τζανακόπουλος: Στόχος η προστασία της λαϊκής κατοικίας

«Με τη ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση διευθετεί οριστικά το ζήτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας, και επιτυγχάνεται ο στόχος που έθεσε εξαρχής, για προστασία της λαϊκής κατοικίας και για ταχύτερη εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια».

Αυτά δήλωσε αρχικά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την κυβερνητική ρύθμιση που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και εισάγεται την Πέμπτη προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Πηγή