Ξέσπασε πολιτική κόντρα για την αναβάθμιση της οικονομίας – Αμφισβητεί τα στοιχεία ο ΣΥΡΙΖΑ

47

Πολιτική κόντρα ξέσπασε έπειτα από το σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη, περί της αναβάθμισης της οικονομίας της χώρας μας από την S&P. Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ανακοίνωση από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

«Η επενδυτική βαθμίδα που μας έδωσε η Standard & Poor’s θα διαφημιστεί ως “πολυπόθητη” από την κυβερνητική προπαγάνδα. Πολυπόθητη για ποιον όμως, όταν πατάει πάνω στη φτωχοποίηση των πολιτών;», έγραψε το πρωί μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης στα κοινωνικά δίκτυα, σχολιάζοντας την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης.

Ο Παύλος Μαρινάκης αντέδρασε άμεσα χαρακτηρίζοντας την παραπάνω ανακοίνωση… «πολάκεια» και προέτρεψε, παρουσιάζοντας στοιχεία, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πληροφορηθεί για τα επιτεύγματα της χώρας μας, την τελευταία τετραετία, «για να βρει γρηγορότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκείνος, τον βηματισμό τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε συγκεκριμένα ότι η ελληνική οικονομία είναι:

  • Πρώτη σε ρυθμό μείωσης της ανεργίας με τη δημιουργία πάνω από 400.000 νέων θέσεων εργασίας.
  • Σταθερά στις πρώτες θέσεις σε ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, εδώ και πολλά τρίμηνα.
  • Πρωταθλήτρια σε ρυθμό μείωσης του χρέους της ως προς το ΑΕΠ.
  • Πέτυχε ρεκόρ άμεσων επενδύσεων.

Αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Τα στοιχεία αυτά τα αμφισβητεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη Δώρα Αυγέρη σε ανακοίνωσή της να αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγγυηθεί κανέναν εκσυγχρονισμό, μόνο αλλεπάλληλες κρίσεις. Ο κ. Μαρινάκης έχει τον άχαρο ρόλο να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα αυτής αλλά και της προηγούμενης διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αντιλαμβανόμαστε τη θέση του, οφείλουμε, όμως, να του υπενθυμίσουμε τα εξής.

– Η μεγέθυνση της οικονομίας την περίοδο 2019- 2023 μάς κατέταξε στη 18η θέση στην ΕΕ.

– Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 6,8% για το 2022( Εαρινή έκθεση της Κομισιόν).

– Το δημόσιο χρέος μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ κυρίως λόγο πληθωρισμού, όπως επισημαίνουν οι θεσμοί και αναλυτές διεθνώς.

– Οι ιδιωτικές επενδύσεις αφορούν κατά κύριο λόγο εξαγορές κόκκινων και πράσινων δανείων από τα funds.

– Το σωρευμένο ιδιωτικό χρέος απειλεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η παράταξη του κ. Μαρινάκη έχει αναλάβει το ρόλο του επιστάτη χρεοκοπιών, κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι η Ελλάδα των λίγων και εκλεκτών. Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανέναν εκσυγχρονισμό, αλλά αλλεπάλληλες κρίσεις. Η χώρα μας χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική στροφή, μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση».


Πηγή