Βρετανία: Ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει στους τουρίστες αποζημίωση σε περίπτωση καύσωνα

43

Αν ο υδράργυρος φτάσει τους 35C, θα μπορούσε να επιστραφεί το 50%, ενώ σε περίπτωση 40C θα μπορούσε να προβλέπεται πλήρη επιστροφή χρημάτων. 

Μια εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης ετοιμάζεται να προσφέρει στους Βρετανούς παραθεριστές αποζημίωση από τους καύσωνες και τις ακραίες θερμοκρασίες, αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.

Η Sensible Weather, μια αμερικανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2019, προσφέρει ήδη συμβόλαια κατά των ακραίων βροχοπτώσεων στους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει στα σκαριά ένα αντίστοιχο για τη ζέστη.

Το συμβόλαιο ακραίων βροχοπτώσεων περιλαμβάνεται στα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης που προσφέρουν ορισμένες γνωστές ασφαλιστικές εταιρείες, όπως η TUI, επισημαίνεται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sensible Weather και πρώην κλιματολόγος δήλωσε ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να κάνει κάτι ανάλογο για τον καύσωνα που προκαλεί προβλήματα στις διακοπές.

«Σύντομα θα προσφέρουμε αποζημίωση ταξιδιού από ακραίες θερμοκρασίες», δήλωσε στην εφημερίδα. «Έχουμε διαπιστώσει ότι οι ταξιδιώτες έχουν διαφορετικές προσδοκίες για το τι είναι πολύ ζεστό, ανάλογα με το πού και πότε πηγαίνουν κάπου. Καθώς θα αναπτύσσουμε το προϊόν, θα τροποποιούμε την προσφορά μας μέχρι να βρούμε τη χρυσή τομή για τον εκάστοτε πελάτη, την τοποθεσία και την εποχή του έτους» προσθέτει.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος του Sensible Weather πρότεινε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα κλιμακωτό σύστημα αποζημιώσεων, με ένα ποσοστό να επιστρέφεται στους πελάτες εάν βιώνουν συγκεκριμένες θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επισήμανε ότι αν ο υδράργυρος φτάσει τους 35C, θα μπορούσε να επιστραφεί το 50%, ενώ σε περίπτωση 40C θα μπορούσε να προβλέπεται πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Η ανακοίνωση έρχεται, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, καθώς η Ευρώπη ανακάμπτει από ένα ακραίο κύμα καύσωνα που είδε πυρκαγιές να ξεσπούν στη Ρόδο και τη Σικελία καθώς οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πάνω από τους 40C.

Οι Βρετανοί παραθεριστές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους και να επιβιβαστούν σε έκτακτες πτήσεις διάσωσης και να επιστρέστουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλοί άσκησαν κριτική στις εταιρείες μέσω των οποίων έκλεισαν τις διακοπές τους και ζήτησαν βοήθεια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καθώς και επιστροφή χρημάτων.


Πηγή