Γιάννης Οικονόμου: Υπήρχαν πληροφορίες στην ΕΛΑΣ τις οποίες δεν διαχειρίστηκε σωστά

71

Δεν έφτασε στο δικό του επίπεδο η πληροφορία έλευσης των Κροατών χούλιγκαν, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Το πρόσωπο των ημερών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μίλησε στην ΕΡΤ για να μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός για την οπαδική βία μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο λέγοντας ότι «κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα».

Επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι η ανάγκη αντιμετώπισης βίαιων συμπεριφορών υποστήριξε ότι απαιτείται μια ολιστική αντιμετώπιση με δράσεις σε μια σειρά από τομείς.

Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε είπε ο κ. Οικονόμου λέγοντας ότι οι επτα αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι αλλά αναμένει την ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.

«Αναδείξαμε την αποτυχία (σ.σ. της ΕΛ.ΑΣ.) από την πρώτη στιγμή και θα αποδόσουμε ευθύνες πολύ σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

«Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη αστυνομία» σημείωσε ο υπουργός λέγοντας ότι τα λάθη θα διορθωθούν.

Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ παραδέχτηκε ο κ. Οικονόμου.


Πηγή