Συνάντηση Μητσοτάκη – Μποργιάνα Κρίστο – Απόψε το δείπνο των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων

35

Τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της ΕΕ της περιοχής υποδέχεται σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άτυπο δείπνο

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μποργιάνα Κρίστο, στο πλαίσιο της άτυπης διάσκεψης για τα Βαλκάνια ενόψει και του αποψινού δείπνου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της ΕΕ της περιοχής υποδέχεται σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άτυπο δείπνο αφιερωμένο στη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής, με αφορμή την 20ή επέτειο συμφωνίας ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων και τη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης.

Από τις «εκπλήξεις» της μίνι συνόδου, η παρουσία στο δείπνο του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η άφιξη του οποίου, αν και είχε διαρρεύσει, κρατήθηκε μυστική και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν


Πηγή