Ζαχαράκη: «Μέσα στο 2024, θα υπάρξει εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια»

35

«Μέσα στο 2024, θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια», προανήγγειλε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Εντός του 2024, θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια», γνωστοποίησε σήμερα (03/09) η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι «με την ίδρυση του Υπουργείου Οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει την πρόνοια στην “καρδιά” της κυβερνητικής πολιτικής», μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά, καθώς «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας τόσο προς εκείνα, όσο και μεταξύ τους», όπως εντόπισε.

Αναφερόμενη στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες, η κ. Υπουργός σχολίασε ότι «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα για την εναρμόνιση της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής. Τούτη η επέκταση του επιδόματος έρχεται να συνδεθεί με τη συνολική στρατηγική του Υπουργείου».

Τέλος, αναφορικά με την κοινότητα των ΑμεΑ, υπογράμμισε ότι «ένα άτομο με αναπηρία θέλει κυρίως πρόσβαση στην εργασία. Αυτό ακριβώς θα στοχεύσουμε να αυξήσουμε».


Πηγή