Μαρινάκης για Σαμαρά: «Η αποχή είναι κοινοβουλευτική στάση, το γνωρίζει και ο ίδιος»

39

«Είναι προτιμότερο να απέχουν οι βουλευτές παρά να το καταψηφίσουν», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης 

«Η αποχή είναι κοινοβουλευτική στάση και το γνωρίζει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στο σύμφωνο συμβίωσης (2015) είχε επιλέξει την αποχή», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα, Δευτέρα.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι: «Ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε γνωστές απόψεις. Ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Εισηγείται τη νομοθετική παρέμβαση και ζητεί αρχικά από τους βουλευτές της ΝΔ να το υπερψηφίσουν. Είπε επίσης απευθυνόμενος σε όσους σκέφτονται να το καταψηφίσουν ότι είναι προτιμότερο να απέχουν».

Αντώνης Σαμαράς: Ηχηρό «όχι» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιμένει στη θέση του για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ η χθεσινή νέα παρέμβασή του με αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προτροπή αποχής από την ψηφοφορία προκάλεσε ήδη «άγχος» στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει το σχετικό σχέδιο νόμου, κάτι που εξάλλου έχει ήδη πράξει με το ν/σ για το μεταναστευτικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε δήλωσή του χθες από την Καλαμάτα, σημείωσε:

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη γι’ αυτό το ζήτημα, κι εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή. Εγώ ξέω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, διερωτήθηκε: «Θα λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και λέμε ταυτόχρονα στους υπουργούς και στους βουλευτές να απέχουν;»

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Πηγή