Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για κακοκαιρία Daniel: «Η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων»

35

Το μήνυμα συμπαράστασης της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους πληγέντες από το «κύμα» κακοκαιρίας που έχει πλήξει τη χώρα μας, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Η χώρα μετρά τις πληγές της, από τη «σαρωτική» επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Το «σφυροκόπημα» των ακραίων καιρικών φαινομένων αναμένεται να συνεχισθεί έως και σήμερα το βράδυ (07/09). Στον τραγικό απολογισμό των νεκρών από τις σφοδρές πλημμύρες προστέθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι, «ανεβάζοντας» τον αριθμό των θυμάτων στα έξι από την έναρξη της κακοκαιρίας, ενώ, βιβλικές καταστροφές έχουν καταγραφεί σε πολλά μέρη της ελληνικής επικράτειας.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετέφερε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και σε Τουρκία – Βουλγαρία την ισχυρή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για κινητοποίηση υποστήριξης.

«Η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετέφερα στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την ισχυρή μας ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να κινητοποιήσουμε υποστήριξη», υπογράμμισε σε δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα.


Πηγή